lauantai 28. maaliskuuta 2009

Matkat

Överraskning! Jag skall fara till Sverige. Nu måste jag repetera det svenska språket, som jag kann.....Och jag kan säga en hel del på svenska....Elikkä nyt pannaan "española" "åsido" ja kerrataan ruotsia, että tullaan jotenkin toimeen Ruotsissa. Tuttavamme täältä Berliinistä omistavat lomapaikan Varbergin lähellä ja koska mies aloitti uuden työpaikan, eikä voi nyt lähteä matkoille, pyysi vaimo minua viikoksi mukaansa. Ja minuahan ei kahta kertaa tarvitse pyytää. R. ei halunnut mukaan vaan hän jä kotimieheksi. Lähdemme ensi lauantaina ja palaamme seuraavana lauantaina takaisin. Toivottavasti aivot ottavat "pikaluennot" vastaan. Lukeahan aina osaa - sitä voi harjoitella hyvinkin näiden blogien välityksellä, esimerkiksi. Mutta oman kielen tuotanto on hitaansorttista, kun sanat jäävät jonnekin aivokopan lonkeroihin piiloon. Toivottavasti osaan kuitenkin jotakin ilmasita. Yleensä kestää noin viikon verran vähintään, ennen kuin sanat alkavat palautua mieleen. Ja nyt kun on vain viikosta kysymys, niin mitenkähän tässä käynee? Joka tapauksessa odottelen mielenkiinnolla matkaamme. Ja nyt vain ruotsinkielen pariin....

2 kommenttia:

  1. Det var ju en glad överraskning. Du hinner ju studera ännu några dagar, nog kommer du säkert att klara dig bra. Om du inte hittar ord, kan du ju alltid använda dina händer.

    Nästa sommar kan ni komma hit och vara lite längre så att när ni far härifrån, behärskar du språket perfekt. Som du vet, är den här kommunen nästan helt svenskspråkig.

    VastaaPoista
  2. Clarissa, du är mycket optimistisk med mig. Jag gör min bästa.

    VastaaPoista