keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Patsaat, veistokset

Olen kävellessäni puistossa kuvannut näitä taideteoksia, joita siellä on. Kaikkia en ole edes kuvannut. Joskus ihmettelen tätä berliiniläistä taidetta, mitä taiteilija on halunnut kertoa teoksillaan. Joskus niitä katsellessa lähtee mielikuvat liikkeelle, joskus taas niistä ei saa mitään selkoa. Onko teokset kauniita, kertovatko ne jotain? Kerran aikoinaan mekin näimme taidetta vanhassa juurakossa, jonka laitoimme siellä maalla kukkapenkin viereen. Sisareni ei kuitenkaan nähnyt siinä mitään taidetta, vaan käytännöllisesti vain erittäin hyvää polttopuuta. Kauneus on katsojan silmissä.

6 kommenttia:

  1. Mielikuvitus lähti kyllä laukkaamaan noita taideteoksia katsoessa, kukin näkee ne omalla tavallaan. Onneksi näyttävät olevan lujaa tekoa ja polttopuuksi kelpaamattomia.

    VastaaPoista
  2. Tosi hauskoja jotkut noista! Taidetta voi nähdä missä vaan :)

    VastaaPoista
  3. Vähän hassuja ja hauskoja minun silmilleni :)

    VastaaPoista
  4. Niin taidetta on monenlaista, jotkut noista on hauskoja, jotkut...no jaa, joistakin en tahdo oikein saada selville, onko se taidetta vai jotain muuta. Ainakin ne ovat lujaa tekoa. Puistossamme on myös sanoisinko vanhaa rautaromua, josta on tehty taidetta. Niin kuin Sauerkraut sanoi, taidetta voi nähdä missä vaan.

    VastaaPoista
  5. Nimenomaan: schön ist nicht schön, gefallen macht schön.

    VastaaPoista
  6. Samaa mieltä kuin esim. Allu. Mielenkiintoisen näköisiä töitä! Hyvä taide ei jätä kylmäksi vaan laittaa ajattelemaan.

    VastaaPoista