sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Karneval der Kulturen

Heleätä helluntaita kaikille!
Berliinin tapahtumiin helluntaina kuuluu Karneval der Kulturen (kulttuurikarnevaali) satoi tai paistoi. Aikaisemmin, kun asuimme Kreuzbergissa, karnevaalikulkue tanssi ikkunamme ohitse. Sitä siis tuli seurattua, jos oltiin vain kotona. Kulkuetta oli mukava seurata, jollei ollut tärkeämpää tekemistä. Muistan yhden helluntain, kun minun oli luettava tentteihin. Lukeminen oli lähes mahdotonta. Pauke kuului seinien läpi, se tuntui jopa suuremmalta sisällä kuin ulkona. Olin silloin kyllä vähällä menettää hermoni. Mutta nyt nuo ajat ovat takana päin. Tentitkin loppujen lopuksi menivät hyvin läpi. Nämä kuvat ovat menneiltä vuosilta, silloin on näköjään ollut hyvin sateinen helluntai. Nyt on lämpimämpää, aurinkokin ilmestyi pilvien takaa, eikä sada.

6 kommenttia:

  1. Heleätä helluntai-iltaa sinnekin.
    Kulkueessa oli väriä ja eksotiikkaa kyllikseen ja te saitte oikein aitiopaikalta sitä ihmetellä:)
    Meillä kului päivä puutarhatöiden parissa.

    VastaaPoista
  2. Clarissa: Kyllä puutarhatyössäkin voi olla eksotiikkaa, eikö? Ainakin se tuottaa mielihyvää, varsinkin kun saa tuloksista aikanaan nauttia.

    Sauerkraut: Asut ovat todella mitä mielikuvituksellisia. Tuona sateisena helluntaina ihmettelin kuitenkin, kuinka he tarkenivat vähissä asuissa. Mutta ehkäpä tanssi lämmitti niin, ettei kylmä sade tuntunut missään.

    VastaaPoista
  3. Ai te asuitte Kreuzbergissä, mun lanko myös aikanaan, mutta sitä taloa ei ole enää pitkään aikaan ollut olemassa. Vessa oli rappukäytävässä ja kylppärissä oli leijonantassuinen amme keskellä huonetta ja lämmin vesi otettiin vieressä seisovasta pesukoneesta.

    VastaaPoista
  4. Allu: No siitä taitaa olla aika kauan aikaa...Kyllä meillä oli sisävessa ja vesijohdot, uusikin talo oli silloin kun muutettiin, mutta sitten siihen muutti niin paljon noita sosiaaliluokan alempaa ainesta, niin että talokin kärsi, minkä vuoksi muutimme sieltä pois.

    VastaaPoista
  5. Se oli opiskelija-aikaan ja edullinen asunto, kun sähkö tuli ilmeisesti naapuritalosta, sillä ei heillä ainakaan mittaria ollut. Ihanteellinen tilanne köyhille opiskelijoille, kun sai lämmittää ilmaiseksi sähköllä.

    VastaaPoista