maanantai 3. toukokuuta 2010

Kesä on tullut


                          Kuu kiurusta kesään
                          puolikuuta peipposesta
                          västäräkistä vähäsen
                          pääskysest´ ei päivääkään.

Eli jos tämä loru pitää paikkansa, tänään alkoi kesä. Alkoi, vaikka koko päivän onkin satanut, eikä niin lämminkään ole. Mutta aamulla näin ensimmäisten pääskysten palanneen pesimäpaikoilleen. Meidän taloissa on monia pääskysenpesiä, uusia ja vanhoja, ja joka vuosi pääskyt palaavat synnyinseuduilleen.

5 kommenttia:

  1. Kiitos väliaikatiedotuksesta! Ei aikaakaan, niin ne ovat jo täälläkin.
    Olemme alkaneet kutsua pihaamme eläintarhaksi. Vaikka ruokaa löytyisi jo muualtakin, viihtyvät oravat, tikka, metsäkyyhky,närhi,järripeipot ja muut peipot, talitiaiset ja sitten ne fasaanit tässä meidän ikkunoidemme alla etsien maasta talviruokinnassa pudonneita siemeniä. Siis jopa tikkakin! Kaikki sulassa sovussa, kunnes naapurien kissat saapuvat.

    VastaaPoista
  2. Teillähän on aivan lintutarha akkunan alla. Nuo tikat ovat hauskoja katsella silloin kun eivat tule liian lähelle. Meillä tikka (palokärki) oli hakannut talon seinään reiän, lopettanut kuitenkin siinä vaiheessa kun tervapahvi tuli eteen. Ei kai maistunut.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vierailusta!
    Pääskyset tuo kyllä kesän tunnun. Vielä ei ole meillä niitä näkyny. Mutta täällä päin on sanonta että pääskyset tulevat Sofian päivänä, eli ens viikon lauantaina :).
    Iloista kevättä!

    VastaaPoista
  4. Eve: Kiitos kommentista. Tuo sanonta minulle oli uutta. Hyvä tietää, siis toukokuun puolivälin tienoilla, panen sen muistiin.

    VastaaPoista
  5. Meille tuli myös kesä joitakin päiviä sitten, kun pääskyset lenteli ilmassa.

    VastaaPoista