keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Vieraita Suomesta

Enpä ole joutanut moneen päivään kirjoittelemaan mitään, kun on ollut niin paljon muuta tehtävää.
Meillä kävi vieraita Suomesta ja se vei koko minun aikani. Kuvat kertokoon jotain:

Tässä ensin edellinen päivä, ennen kuin vieraat saapuivat. Leivoin, tiskasin, pesin pyykkiä, silitin, välissä kävin katsomassa mailini. Toinen osapuoli korjaili autoa.


Sitten menikin päivät Berliiniä kierrellessä. Eka päivänä katsastimme puistomme. Vieraat nauttivat kesästä. Suomessa edelleen paljon lunta. Kävimme Berliinin keskustassa, jossa nähtiin mm. Alexander Turm, punainen raatihuone, Dom, Lustgarten, Neptunbrunnen jne., kävimme DDR-Museossa, joka kertoi DDR:n elämästä. Siellä "ajoimme" jopa Trabilla. Kävimme katsastamassa Kreuzbergin kautta berliiniläistä taidetta East Side Galleriassa eli siinä muurinpätkällä, joka on jätetty jälkipolville nähtäväksi. Ehdimme käydä myös Tekniikka- ja liikennemuseossa, Kaasulyhtyjen ulkoilmamuseossa Tiergartenissa, kirpputorilla. Välillä kävimme syömässä joko ulkona tai sitten meillä. Ja sää oli mahdottoman hyvä kahtena ensimmäisenä päivänä, mutta valitettavasti epävakainen ja viileä kahtena seuraavana päivänä. Mutta vieraamme olivat tyytyväisiä ja niin olimme mekin.

5 kommenttia:

  1. Täällä sitä saa vain kateellisena katsella, kuinka kivaa teillä on ollut. Berliinissä riittää kyllä näytettävää useammallekin vieraalle.
    Ettekö uskaltaneet mennä ylös Fernsehturmiin ihailemaan kaupunkia;) Sieltähän avautui aivan upeat näkymät. Siinä melkein alapuolella Neptunusbrunnenilla lauloivat koulutytöt R:lle onnittelulaulun, kun tuli ilmi, että oli hänen synt.päivänsä. Muistot palaavat:)

    VastaaPoista
  2. Hymyilytti tuo ensimäinen kuvasarja. Kuin suoraan meiltä!

    VastaaPoista
  3. Clarissa: Kyllä me kävimme ylhäällä tornissa. Ainoastaan R. jäi alas odottelemaan. Vaikka sää olikin aurinkoinen, niin näkymä olisi voinut olla kirkkaampi, mutta näimme kyllä kaiken sen, mitä Berlin voi tarjota.

    Vihreät niityt: Niin se on sitä arkipäivää...

    VastaaPoista
  4. Clarissa: Minäpä onnistuin youtubin kanssa. Kiitos ohjauksen.

    VastaaPoista
  5. Minun piti melkein pakottaa tämän meidän R:n ylös sinne torniin, mutta en viitsinyt yksinkään mennä:)
    Hienoa, että video onnistui kevätpostauksessasi!

    VastaaPoista