lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kevätpäivän tasaus


Aika kaljulta kevätmaisema vielä näyttää. Tänään on kevätpäiväntasaus ja vaikka krookukset jo työntävätkin kukkansa maasta, saavat lehtipuut ja muut vielä odotella kevätpukimiaan. Aamu alkoi sateisena, tosin melko lämpöisenä. Ja harmaana päivä on jatkunutkin. Vaikka kevät onkin melkein parasta aikaa vuodessa, tuo se tullessaan myös haittapuolia. Siitepölyt tunkeutuvat joka paikkaan ja aiheuttavat allergioita. Tähän mennessä olen kärsinyt koivun ja pujon siitepölyistä, mutta eilen ja toissapäivänä tuntui siltä, että nyt on pähkinäpuukin tullut mukaan. Vai oisko se kuitenkin vain kevätnuhaa. Joka tapauksessa oireet ovat samat kuin allergianuhassa ja silmät kutisevat. Jos näin on, niin se EI OLE KIVAA! Jo koivuallergiastakin saa kahteen kertaan vuodessa kärsiä; ensin täällä Saksassa ja sitten päälle Suomessa, niin eiköhän tuo riittäne

7 kommenttia:

  1. Vaikka maisemat siellä ovat vielä aika värittömiä, ovat ne kuitenkin jo keväisiä. Täällä tänään: harmaa taivas, valkoinen maa.Talvi. Plussan puolella on sentään ollut tuo mittari.
    P.S. Tuohon juttuusi sopisi joku kevätlaulu juutuubista:) Sanotaan nyt vaikka http://www.youtube.com/watch?v=NFtHLfUZrv4 Kokeilepa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Clarissa. Yritin, mutta koneeni ilmoitti ettei ko. video ole "verfügbar". Nyt en kyllä ehdi kovin tarkasti tutkia, mutta ehkä ensi viikon jälkeen. Ensi viikolla saan vieraita Suomesta.

    VastaaPoista
  3. Kiva laulu se oli. Pääsin kuitenkin (edellisessä kirjoitusvirhe). Mutta muut opettelut jäävät tuonnemmaksi.

    VastaaPoista
  4. Varmaan kurjaa se siitepölyallergia, onneksi ei itsellä (vielä) ole.

    VastaaPoista
  5. Oikeassa olet, siitepölyallergia EI OLE KIVAA! :(
    Minäkin pidän eniten keväästä, mutta usein siitepölyt pilaavat fiilikset.
    Jännityksellä odotan taas lähinnä koivun kukinta-aikaa. Apteekissa on joka tapauksessa pakko asioida ennakkoon.

    VastaaPoista
  6. Nurkkalintu: Niin kurjaa tuo siitepölyallergia on. Kävin minäkin apteeksissa hakemassa rohtoja, joiden toivon vähän helpottavan asiaa. Mutta tänään olen suursiivonnut, ja valitettavasti minulla on myös tuo pölypunkkiallergia, joten nyt saan taas illan niiskuttaa. Siksi kai yritän välttää noita pahimpia paikkoja, mutta joskus on nurkat kuitenkin siivottava.

    VastaaPoista
  7. Clarissa: Kiitos. Tuli se vähän iso, mutta onnistui.

    VastaaPoista