torstai 11. maaliskuuta 2010

Muuminmaja













Näin se kaikki alkoi. R. sai ensin toisen ikkunan työtoveriltaan, sitten toisen tuttavamme äidiltä täällä Berliinissä. H. oli muuminfani ja siitä syntyi idea rakentaa oma muuminmaja. Ovi syntyi vanhasta pöytälevystä, joka sekin oli matkustanut tänne Berliiniin Freiburgista asti. Laudat ajettiin alkumatkan, mutta viimeisen kilometrin saimme kantaa ne omilla hartioillamme, sillä perille saakka ei autolla pääse. Ja koska loma oli aina vain korkeintaan viisi viikkoa, josta matkoihin kului jo viikko, niin eihän rakennustoimiin paljon aikaa jäänyt. Sitäpaitsi R. halusi rakentaa itse kaiken alusta loppuun. Ja niin kului monta vuotta rakentamisen parissa, tyttäreni kasvoi, mutta vähitellen muuminmaja valmistui. Vaikka ei se tietenkään koskaan valmis ole. Eikä muuminmaailman kanssa ole muuta yhteistä, kuin värit, nuoratikkaat yläkertaan ja pieni joki, joka virtaa lähistöllä ja kaikki se mielikuvitusmaailma, mikä muumeillakin on ympärillään.

7 kommenttia:

  1. Söpö talo! Ihailin myös noita keväisiä kuvia edellisessä postauksessasi, kevät on kyllä ihana vuodenaika! T. H&S

    VastaaPoista
  2. "Se oli ihmeellinen laakso, täynnä onnellisia pikku mönkiäisiä ja kukkivia puita. Vuorilta virtasi kapea ja kirkasvetinen joki, joka kiemurteli sinisen muumitalon ohi ja katosi toisille seuduille, missä toiset mönkiäiset taas ihmettelivät mistä se mahtoi tulla"

    VastaaPoista
  3. H&S: Niin kevät on kyllä ihana vuodenaika, mutta takatalvi taisi yllättää meidät. Tänä aamuna maa oli valkoinen, nyt kyllä sataa vettä, niin että jospa sittenkin....

    Clarissa: "Ja eräänä aamuna, jolloin Muumipeikon isä sai joen yli vievän silan valmiiksi, keksi pikku otus erään kummallisen asian. Hän löysi salaperäisen tien. Se painui metsään erässä varjoisessa paikassa." - Niinhän se on, joki, silta, sininen talo ja onnellisia pikku mönkiäisiä kukkivien puiden alla.

    VastaaPoista
  4. Aivan upea muuminmaja! Virtuaalinen hatunnosto rakentajalle o/

    VastaaPoista
  5. Kiitos Nurkkalintu! Hatunnoston välitin rakentajalle.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Allu. Nyt minä kuitenkin jostain syystä bloggasin kuvat enkä osaa laittaa niitä takaisin. Sorry.

    VastaaPoista