tiistai 10. marraskuuta 2009

Berliinin muuri

Berliinin muuri kaksikymmentä vuotta sitten. Trabi hajoaa paljain käsin Pariser Platzilla. Brandenburger Tor on avoin kaikille. Hävinneet ovat nykyisin varoitukset sektoreista. Berliinin muuri länsipuolella hyvin kirjava. Ja "muuritikat" (Mauerspecht) työssään. Kaiken tämän historian mylleryksen keskellä mekin elimme ja elämme edelleen.
Alimmainen kuva on otettu viime keväänä. Siinä on vielä se kuuluisa suukkokuva.

Emme olleet eilen henkilökohtaisesti "muurilla" juhlimassa, vaan tyydyimme katsomaan tätä kaikkea televisiosta. Sääkään ei ollut ihanteellinen, mutta siitä huolimatta näytti siltä, että halukkaimmat ja ne jotka 20 vuotta sitten ylittivät muurin, olivat eilenkin paikalla.
Ja hyvä on, että muuri on kaatunut. Mutta onko se pois meidän päästämme? Joskus tuntuu siltä, että muuri on edelleen idän ja lännen välissä. Eiköhän se viene yhden sukupolven, ennen kuin itä ja länsi on yhtä.

4 kommenttia:

 1. Oli varmaan erikoista olla paikan päällä silloin 20 vuotta sitten. Olihan se aikamoinen mullistus.
  Siis keitä nuo kuvissa olevat on? Te?

  VastaaPoista
 2. Keitäkö? Meidän perhe on Brandenburger Torilla ja keskellä oleva poika on vieraamme Suomesta. Muuritikat ovat H. ja sama vieras poika kuin edellisessa. Trabikuvassa on edelleen H. sekä nuorempi sisareni poikansa kanssa.

  VastaaPoista
 3. Anteeksi, siis sisareni poika, ei hän itse. Poika on vähän edessä olevan naisen takana.

  VastaaPoista
 4. Niin arvelinkin, että tehän siinä olette.

  VastaaPoista