torstai 29. lokakuuta 2009

Lelut

Tämä tässä on NINA,
kreative luomus von Tyyne Maria. Ideoita hänellä oli paljon, taiteellisista lahjoista voi jokainen olla omaa mieltä.
Joka tapauksessa tämä nukke tuli taloomme H:n ollessa 5-vuotias, jolloin mummu oli jo kahdeksankymppinen. Ja koska nukke on pehmeä ja iso, oli se mieluinen tälle viisivuotiaalle. Ninaa voi pukea, kaikki vanhat vauvanvaatteet ja uudetkin äidin tekemät sopivat hyvin. Nimen tämä nukke sai Nina Hagenin mukaan, kun sillä oli niin samanlaiset silmät ja suu. Nyt Nina istuu omalla paikallaan ja odottelee, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Minun omat nukkeni ovat matkan varrella hävinneet. Pienenä minulla oli sellainen 20-senttinen nukke, jolla oli kumipää. Sitten oli kuttaperkkanukke, joka vastasi nykyistä barbinukkea. Nuorempi sisareni sai joululahjaksi ison nuken, yhtä ison kuin Nina, jolla oli hampusta tehty tukka ja vartalo täytetty sahanmuhilla. Sen nimi oli yksinkertaisesti Rötkylä. Sitä oli mukava pukea. Mutta Rötkylä samoin kuin minun nukkenikin ovat vuosien varrella hävinneet.

3 kommenttia:

 1. Iloisen näköisenä näyttää Nina siinä odottelevan, ties mitä.
  Minä en sitten ymmärrä, kun meillä molemmilla on säästynyt niin paljon kaikenlaista ihan lapsuudesta saakka, mukana ovat kulkeneet muutot ja kaikki. Onhan tietenkin paljon hävinnytkin, mikä harmittaa, kun haluaisi, että ihan kaikki olisi tallella. Hamsterin sukulaisia kai ollaan.

  VastaaPoista
 2. S.llä on pupu nimeltä Lökkänä. Tuli mieleen tuosta sinun Rötkylä-nimisestä nukesta :)

  VastaaPoista
 3. Ai kun ihana nimi tuolla S:n pupulla, passaa Rötkylän kanssa hyvin.

  VastaaPoista