maanantai 11. huhtikuuta 2011

Silkkiuikun kevät


L
On niin kiva seurata luontoa, myös lintujen puuhia. Tämä silkkiuikkupari asustelee meidän puiston lammella. Ne ovat niin kamalan nopeita liikkeissään, ettei ehdi millään kaikkea kuvaamaan. Seisoin sillalla ja wups...äkkiä toinen uikuista oli toisella puolen siltaa. Toinen etsi toista, huusi perään, että missäs viivyt rakkaani. Kutsui ja kutsui, muttei näkynyt. Niinpä oli pakko palata hakemaan puolisoaan toiselta puolen. Mutta parasta kaikessa oli heidän jälleen näkemisensä. Siinä kaakatettiin ja pyöritettiin päätä minkä kerittiin. Selvitettiin asiat ja lähdettiin taas matkaan. Valitettavasti en tuota hetkeä ennättänyt millään kuvaamaan, kun piti asettaa kamera ensin videovalintaan ja lintusten liikkeet olivat niin nopeita. Laitan tähän kuitenkin tuon videon, jonka ehdin ottaa. Videosta tuli sitä mitä tuli, kun kuvasin vasten aurinkoa. Ei siinä kerinnyt ajatella kaikkia asentamisia.

5 kommenttia:

  1. Aika sattuma, kun mekin eilen katsottiin silkkiuikkupariskuntaa, joka keskusteli kovin innostuneesti lammikon rannalla.

    VastaaPoista
  2. Kevät teillä ja kevät meillä...kevät kutsuu kaikkialla seuraamaan jälleennäkemisen riemua.

    VastaaPoista
  3. Hieno kuva silkkiuikusta. Näihin kevään iloihin kuuluu kyllä tuo muuttolintujen paluu ja muutenkin lintujen touhujen seuraaminen. Joka päivä näkee jotakin uutta. Joskus melkein jää syömiset kesken, kun tuossa ikkunamme edessä näyttäytyy uusi tulokas. Siinä me sitten kurkitaan uteliaina ja ihmetellään.
    Aurinko tuli esille, joten taidan ottaa kahvimukin mukaan ja mennä ulos lintujen konserttia kuuntelemaan.

    VastaaPoista
  4. Niin, kevät vie mennessään...Ihanaa seurata, kuinka kasvit kasvavat silmissä, kuinka linnut touhuavat pesimäpuuhissaan ja me ihmisetkin heräämme "talviunestamme". Hyvää ja nautinnollista kevättä!

    VastaaPoista
  5. Kyllä kevään ensimerkkien jälleen näkeminen on sitten ihanaa.
    Mukavan pätkän sait uikuista kuvattua.
    Ihana kesäinen kuva pikkuneideistä voikukkaseppeleet päässä.
    Pirteää päivää!

    VastaaPoista