lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kevätaamu

Voiko ihanammin aamu enää alkaa....?
Kaunis keväinen aamu, linnut liversivät, aurinko paistoi, kukat tuoksuivat ja minä aamulenkillä. Aamulenkille lähdin ajoissa, sillä kuulin radiosta, että koivunsiitepöly olisi voimakasta tänään. Ja koska siitepöly on iltapäivällä pahinta, läksin heti aamiaisen jälkeen ulos. Ja se kyllä kannatti. Oli niin ihanaa, ettei sitä voi sanoin kuvata.

Valkovuokot reunistivat tien viertä. Ja vaikka koivikon halki tie veikin, ei siitepöly haitannut. Linnut liversivät kilpaa koivikossa. Ei muuta musiikkia kaivannut.


Tuomenkukat tuoksuivat.....

Rentukat olivat puhjenneet kukkaan niin tässä kaivon luona kuin purojenkin varrella.

Kukkia, kukkia kaikkialla, koko luonto kukkia täynnä; keltaisia, valkoisia, sinisiä, punaisia.....Voi että minä rakastankin tätä vuodenaikaa.

7 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan kevättä. Ihania kuvia olet saanut, niistä tulee se todellinen tunnelma esiin. Me muuten ihmeteltiin kävellessämme linnunlaulu taustalla, miten hirveän monet nuoret kulkee korvalaput korvilla eivätkä lainkaan kuuntele lintujen laulua.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan raikkaita kevätkuvia. Tuo valkovuokkojen reunustama tie oikein kutsuu kävelylle sinne koivikkoon.
    Kuten Allulle jo sanoit, on luksusta saada kokea kaksi kevättä vuodessa.

    VastaaPoista
  3. Sauerkraut: Aamut ovat ihania, mutta niin ovat muutkin vuorokaudenajat.
    Allu: Kiitos, kiva että onnistuin kuvaamaan tunnelman. Minäkin ihmettelin sitä, kuinka monet puistossa eilenkin korvalaput korvilla kulkivat kun musiikki soi lintujen lailla.
    Clarissa: Kiitos, Clarissa, jospa sinäkin pian löydät teilt päin valkovuokkojen reunustaman tien koivikkoon.

    VastaaPoista
  4. Valkovuokot kasvavat täällä meillä vain istutettuina tuossa koivujen juurella. Kun ajoimme viime keväänä etelästä päin tänne, huomasimme rajan: ennen Parkanoa olivat maastot valkoisenaan vuokoista, sitten tulikin stop. Aika ihmeellistä, että raja on niin jyrkkä, vaikka onhan se tunnetusti aina ollut Etelä- ja Lounais- Suomen metsien kaunistus.

    VastaaPoista
  5. Teillä näyttää jo niin kesäiseltä.
    Aamulenkillä saa nauttia raikkaasta tuoksusta ja lintukuoron sonaateista.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Näissä kevätmaisemissa minäkin viihtyisin, uskon niin.

    VastaaPoista