sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen vietosta

Pääsiäistä vietetään monella tavalla. Minun Suomen aikaisia pääsiäiskuvia tuskin on. Mutta siihen kuuluivat mämminsyönti, pajunkissat, kananmunat ja tipuset, usein myöskin hankiaiset. Niin ja tietenkin trullit. Muutamana pääsiäisenä olimme Ylläksellä laskettelemassa. Tämä pieni valkoinen pupu ilmeistyi silloin elämääni. Oliko tämä siis pääsiäispupu? En kyllä ollut koskaan pääsiäispupusta silloin vielä kuullut, mutta tämä jänönen asusteli meidän vuokraamamme mökin alla, jolle me sitten syötimme osan ruuastamme. Saksassa minulle ilmestyivät sitten pääsiäispupun kiehtovat tarinat. Tässä pikkutyttö etsiskelee pääsiäispupun tuomia suklaa munia Opan ja Oman puutarhassa. Niin ja lopuksi tietenkin piti "laskea" kaikki löytämät suklaamunat.

Jokavuotiseen pääsiäiseemme kuuluu myös pääsiäisoksien koristelu pääsiäisaihein.

Saksassa sytytetään pääsiäistuli lankalauantaina. Tämä pieni pääsiäistuli paloi puistossamme ensimmäisenä pääsiäispäivänä viime vuonna; niin tai joka vuosihan siellä se sytytetään. Muutama vuosi sitten olimme Lüneburger Heidella, jossa todella paloi iso tuli. Ja siellä sai varoa kasvojansa, sillä tapana oli sotkea toiselta kasvot noella. R. sai siellä kyllä todella mustat kasvot, kun ei osannut varoa.
No niin, ja sitten noihin pääsiäisnoitiin. Suomessahan noidat lentelevät pääsiäisen aikaan Kyöpelinvuorille luudallaan, musta kissa takana ja kahvipannu edessä. Saksassa taas noidat lentelevät vapun aattona Blocksbergille. Ja koska tänä vuonna vappu on niin lähellä pääsiäistä, ajattelin laittaa tämän vuosia sitten otetun kuvan tähän. Me koristelimme silloisen ikkunan kahdella luudalla, Nina-nukke sai toimia noitana ja pöllökassi kahvipannun sijaan edessä. Kissakin vaihtui valkoiseksi kissanpojaksi.

Ja nyt toivottelen kaikille hyviä pääsiäispyhiä ja iloista vapunodotusta.

4 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäisen jatkoa!
    Kivoja kuvia vuosien takaa,ne kuvaavat hyvin pääsiäisen viettoa tänäkin päivänä. Ihme, että tavat eivät ole sen kummemmin muuttuneet, kukko tai pupu munii suklaamunia, trullit kulkevat, pääsiäistuletkin loimuavat ainakin näillä seuduilla lankalauantaina. Mikä määrä trulleja eilisen päivän aikana olikaan ovemme takana, suklaamunat ja muut karkit onneksi riittivät täyttämään kaikkien kahvipannut.

    VastaaPoista
  2. Kyöpeliin, Kyöpeliin, vanahatpiiat Kyöpeliin.
    Töissä laitoin pääsiäiskoristeita ja totesin asukkaille tämä on sitten se kukon muna, kun munaa kukon viereen asettelin.
    Mainiota pääsiäismaanantaita koko perheelle!

    VastaaPoista
  3. Siellä näkyy pieni ylioppilaskin kuvassa. Minun langon tyttö leikki meillä aina kapteenia ylioppilaslakkini kanssa.

    VastaaPoista
  4. Clarissa: Niin nuo kuvat vuosien takaa eivät aina ole niitä parhaita, mutta mukavia muistoja ne vaan synnyttävät. Trulleja emme tänä vuonna tavanneet.
    Tarina: Kyöpelinvuoretkin jäivät näkemättä. No niin, mutta suklaamunia kuitenkin oli muutama sentään.
    Allu: Taitaa olla niin, että nuo pikkutytöt, miksei pojatkin, saavat aikanaan leikkiä kapteenia noilla ylioppilaslakeilla. Meillä vaan sattui niin, että pikkusormissa oli suklaata ja nyt on muistona pieni suklaanvärinen pilkku valkoisessa lakissani. Kokeilen sitä taas päähäni vappuna sekunnin murto-osan, niin että mahtuuko se vielä päähän.

    VastaaPoista