perjantai 24. syyskuuta 2010

Lomakuvia


 Kajaanin kaupunki näytti alkukesästä kovin autiolta. Mutta niin runoviikko ja kävelykatu kuin Kalevan kisatkin saivat ihmiset täyttämään tämän pikkukaupungin.

 Emme me kulttuuriakaan väliin jättäneet. Kävimme Paltamon kesäteatterissa katsomassa "Aatamin puvuvssa ja vähän Eevankin" kappaleen. Hauskasti tehty. (kuvat yllä).
Vähän myöhemmin kävimme kappaleen "Valot pois" Kajaanin harrastelijoiden esittämänä. Siinä tuli esille kaikki viimeaikaiset negatiiviset puolet Kajaanin työ- ja koulutuspuolesta kuten mm. UPM:n lopettaminen, Kajaanin opettajakorkeakouluyksikön siirto Ouluun, mutta siinä esiteltiin myös niitä kuuluisuuksia, jotka ovat Kajaanissa vaikuttaneet tai sieltä lähtöisin kuten esim. edesmennyt presidentti Kekkonen (kuva alhaalla keskellä).



Niin ja sitten kävimme mutkan Torniossa Peräpohjolan markkinoita katsomassa. Ostin sieltä Valde Ahon Lahorastas runokokoelman, jonka hän oli itse tehnyt. Valde oli siellä henkilökohtaisesti myymässä ja hänpä innostui lausumaan minulle runoja ja antoi vielä CD:n runoistaan minulle. Valitettavasti unohdin siinä touhussa ottaa Valdesta kuvaa.
Kajaanissa kävin ohjatulla hautausmaakiertueella. Kuvissa mm. Kekkosen ja Lönnrotin sukuhaudat.
Sitten kävin vielä oman kylän järjestämässä lauluillassa. Aluksi näytti siltä, etten tuntenut montaakaan noista ihmisistä, mutta kun pyysimme erästä tuttua esittelemään niin kyllähän niitä entisiä koulukavereita sieltä löytyi. Olivat vain muuttuneet niin paljon, että ei aluksi tuntenut ketään. Loppujen lopuksi kyllä niitä lapsuuden piirteitä löytyi heistäkin.

2 kommenttia:

  1. Kaikenlaista te ehditte touhuta Suomessa ollessanne. Tuo Valde oli aivan tuntematon runoilija minulle, mutta ei ole enää, kun googlasin ja sain tietoa.
    No miksi se opettajakorkeakouluyksikkö Ouluun muuttaa, huono juttu Kajaanille:-(

    VastaaPoista
  2. Niin tuo opettajakorkeakouluyksikkö Kajaanissa on kuulunut Oulun yliopistoon. Siirto on poliittinen, säästötoimet ja eliittiyliopistojen luontihan on koko Euroopassa ajankohtainen. Mutta vähän siltä tuntuu kuin Kajaania pistettäisiin nyt pussiin. Toivottavasti kajaanilaiset osaavat edes jonkin verran pitää puoliaan, ettei koko kaupunki kokonaan kuole.

    VastaaPoista