sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kesäjuhlat











Eilen meillä oli meidän jokavuotinen kesäjuhlamme Polßenissa. Polßen on pieni kylä entisen itäisen Saksan puolella. Siellä R:n perheellä on ns. kesämökki. Meidän entinen äitilapsiryhmämme tapaa siellä kerran vuodessa, jolloin myös isät ovat mukana. Tosin lapset ovat jo isoja ja hyvin harvoin siellä niitä näkee. Jokainen tuo jotain kahvileivonnaista ja salaattia mukanaan. Talo tarjoaa grillattavat ja juomat. Tänä vuonna kahvilla oli raparperikeikauskakkua, luumuleivonnaista ja puolukkakahvikakkua. Grillattavaa oli niin paljon, että talonväki syö sitä vielä monena päivänä. Oli kanaa, makkaraa ja sian- sekä naudanlihaa. Oli perunasalaattia, papusalaattia, kreikkalaista salaattia, avokadokreemiä, yrttivoita ja pideleipää. Jälkiruuaksi oli hedelmälautanen.











Kahvittelun jälkeen oli hyvä tehdä kävelylenkki, niin että saimme ruokahalua kaikille noille herkuille. Pelasimme myös mölkkyä ja heitimme tikkaa. Juttelimme ja nauroimme. Kaiken lisäksi sääkin suosi meitä. Oikeastaan tämän kesäjuhlan aika alunperin oli juhannuksen maissa, mutta koska useimmat ovat silloin lomilla, siirrettiin se vähän aikaisemmaksi eli helluntaiksi. Ja tänä vuonna se pidettiin jo nyt huhtikuussa, koska joidenkin piti lähteä lomille jo toukokuun alkupuolella. Vähän jännitti tuo säätila, mutta meillä kävi onni. Sää oli mitä mainioin, lämpötilakin nousi +17 asteeseen.












Aika kului lentäen ja aurinko laski jo mailleen, kun ajelimme tyytyväisin mielin kotiin päin.

6 kommenttia:

  1. Teillä näyttää olleen oikein kiva päivä herkuttelut mukaan lukien.

    VastaaPoista
  2. Hieno ilma sattui teille.
    Onko tuo sitä suuntaa, mistä Angela Merkel on kotoisin?

    VastaaPoista
  3. Siellähän on jo kunnon kevät!
    Mukava perinne teillä :)

    VastaaPoista
  4. Allu: Kyllä se samalla suunnalla on. Meiltä on Polßeniin parin tunnin ajomatka. Tuttavamme ostivat 16 vuotta sitten sieltä sellaisen huonossa kunnossa olevan taloröttelön, josta he kunnostivat oikean talon. He tietenkin säästävät ajomatkassa tunnin, sillä he asuvat Berliinin pohjoisella puolella. Meidän on ajettava ensin kaupungin läpi, ennenkuin pääsemme Autobahnille.
    Clarissa ja Nurkkalintu: Kiva päivä, kevättä rinnassa....

    VastaaPoista
  5. Kesäjuhla huhtikuussa :)
    Kuulostaa erikoiselta.
    Täällä Suomessa ei ihan taitaisi onnistua. :)

    VastaaPoista
  6. Sauerkraut: Niin, onhan huhtikuu aika erikoinen ajankohta kesäjuhlille, mutta kun halusimme, että kaikki voivat olla läsnä, niin täytyi sitten viettää juhla jo nyt. Onneksi saimme hienon ilman, joten kesän tuntua oli.

    VastaaPoista