lauantai 24. syyskuuta 2011

Vielä kesästä

Tienvarret olivat täynnä päivänkakkaroita. Pitkään, pitkään aikaan en ole nähnyt niin paljon näitä ihastuttavia kukkia...
Lakkasuollakin kävimme. Saalista sain yhden ainoan kolmisilmäisen lakan. Aluksi aioin sen säästää jouluksi ja sanoin panevani yhden silmun kunkin jäätelön päälle. No makeisiin suihin tuo ainoa lakka kuitenkin meni...
Saimme kuitenkin viinimarjoja - punaisia, valkoisia ja mustia - huolimatta siitä, että räkättirastaat hyökkäsivät pensaisiimme jo kukinta-aikana. Meidän oli pakko suojata pensaat niin, että saimme jotain itsellemmekin.

Ja puolukoita oli paljon. Tänä vuonna sain minäkin näitä marjoja ämpärillisen mukaani, vaikkakin harmiksemme thaimaalaiset ilmestyivät ensi kerran kyläämme. Olivat eksyneet naapurin pihaan saakka.  Niin ja toinen ikävä puoli oli se, että myös hirvikärpäset ilmestyivät ensi kertaa meidän korkeudelle saakka.
Tässä nuori mies näyttää meille kuinka kala perkataan ja fileroidaan. Tämä nuorukainen oli innostunut kalamies, toi joka päivä meille saalista, ahvenia ja haukia. Saimme tämän hauen ja aika lailla ahvenia mukaamme tältä Kuhmon reissulta.
Monet syntymäpäivätkin vietettiin ulkosalla....
Käytiin Seppälän maalaismarkkinoilla, joissa nämä possut viettivät leppoisaa hetkeä...Niin niin, oikea karvapossukin siellä oli.

Sienisato oli todella suuri tänä vuonna. Loppukesästä koko pihamme oli yksi sienimetsä. Tässä kuvattuna mesisieniä (Halimasch), joka kuulema on ainoa syötävä sieni, jonka mieheni tuntee. Tein näistä sienimuhennosta, joka maistui. Tämän lisäksi löysin ensi kerran meiltäpäin kanttarelleja....Hienoa!

Museotkin kuuluivat kesäohjelmaamme. Tässä kävimme Kuhmon talvisotamuseossa....

Tämän auringonlaskun aikaan päättyi pitkä Suomenlomamme. Kuva otettu laivalla.
Tässä pieni episodi lomastamme.

4 kommenttia:

  1. Paljon näitte ja koitte lomallanne. Että ehdittekin!!
    Mesisieniä olemme viimeksi poimineet Turun sudulla asuessamme, täällä en ole sattunut näkemään noita herkullisia sieniä. Kanttarelleja toivomme huomenna löytävämme, jos ei sitten joku ole "meidän paikkaa" jo löytänyt.
    Hieno lomanpäätöskuva.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Toivottavasti saitte hyvän kanttarellisadon. Ne ovat tosi maukkaita.
    Meidän loma jatkuu tavallaan...H. on täällä, lämmintä on yli 20 astetta,ulkoilmauimala on auki ja olemme käyneet monta kertaa jo uimassa ja välillä sitten pyöräilemässä tai vaikkapa daaliota ihastelemassa. Hyvää syksyn alkua sinne.

    VastaaPoista
  3. Lomamatkanne on sisältänyt paljon ihania kesäretkiä ja askareita.
    Päivänkakkara kuvaa katselin pitkän ja nautin myös teidän lomanlopettettajaiskuvasta.
    Namu unia!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Tarina kommentista. Päivänkakkarat ovat ihania, niitä oli tosi tosi paljon tänä kesänä.

    VastaaPoista