sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Kesä

Näin on kesä taas jälleen takana päin. Pitkään kesälomaan mahtuu monta asiaa, niin hyviä kuin vähemmän hyviäkin. Tämä siili tässä tepasteli alkukesästä monena päivänä pihallamme. Eihän se tietenkään kovin kummonen asia ole, jos siilin näkee. Mutta tämä olikin siitä erikoinen siili, että se liikuskeli keskellä päivää valoisaan aikaan. Ensin näin sen kymmenen maissa aamulla, sitten keskipäivällä ja viimeksi se tepasteli pienokaisensa kanssa viiden maissa iltapäivällä. Oletettavasti se asusteli meidän aittamme alla. Joka tapauksesse sinne se aina mennä viipotteli. Naapurit näkivät valtavasti käärmeitä ja kyselivät, olenko minä nähnyt meillä. Tähän minä aina vastasin, ettei ole käärmeitä näkynyt, mutta siili kylläkin.
Noihin vähemmän hyviin puoliin kuuluu mm. se että ukkonen iski meiltä tv:n, digiboxin, sateliittiboxin, dvd-soittimen ja antennin vahvistimen kerralla. Onneksi oli vakuutus. Sitten huomasimme, että röllisaunamme katossa on reikä, joten katonkorjuuseen...Lopuksi kaadoimme vielä puita saunamme ympäriltä, jolloin yksi leppä jäikin kalleelleen toiseen puuhun nojaten. Sen kanssa taistelimme jonkin aikaa, yritimme vetää edestakaisin, mutta eihän se siitä miksikään muuttunut. Lopuksi jouduimme kaatamaan senkin puun, johon leppä nojasi ja senkin kanssa hikoilimme, ennen kuin tulosta syntyi. Loppu hyvin kuitenkin,mutta pari päivää sai runko maata saunapolullamme, ennen kuin jatkoimme puun pienentämistä, niin kova urakka se oli. No nyt on kuitenkin seuraavan vuoden puut koossa. Paljon muutakin on mahtunut kesään, mutta ehkäpä niistä myöhemmin. - Muuten täällä Berliinissä tuntuu olevan yhtä epävakaista kuin meillä siellä Kainuussakin. Eilen paistoi aurinko, tänään sataa....

2 kommenttia:

  1. Teillähän oli söpö kotieläin. Käärmeet tosin eivät niistä pidä. Meillä on onneksi muurahaisia, jotka myös pitävät käärmeet loitolla.
    Toivottavasti on kiva olla taas kotonakin?

    VastaaPoista
  2. Joo, kotona on kiva, vaikka haika olikin jättää Suomenmaa. Jotenkin on vielä sellainen ole, että pää ja mieli ovat vielä Suomessa, mutta muuten aletaan jo pikku hiljaa sopeutua tähän Saksanmaahan ja sen oloihin. - On meilläkin muurahaisia.

    VastaaPoista