lauantai 16. toukokuuta 2009

Loma

No kyllä tässä alkaa olla jo aika lähteä Suomeen ja saunomaan. Saunahan on suomalaisten perusasioita. Saunassa on synnytty ja siellä on pesty kuolleet. Onneksi tuo aika on jo ohi. Minäkin synnyin Osmonkadulla, jossa siihen aikaan oli synnytyslaitos. (Mikä sana!) Meidän sauna voitaisiin ristiä maahisten tai röllien saunaksi, sen näköinen se on. Mutta puhtaaksi olemme tähän asti siellä tulleet. Toivottavasti tämä meidän saunavanhuksemme vielä pystyy toimittamaan virkansa ja pääsemme sinne saunomaan. Isä rakensi saunan jo iät ja ajat sitten. Käytössämme on jo kolmas kiuas ja lauteetkin on jo uusittu. Piippua on korjattu, mutta vanhus on vanhus, ei sille mitään voi. Järveä ei sen lähellä ole, on vain pieni lampi, jossa sammakot viihtyvät. Kesällä vedämme vesijohdot kaivolta saunaan ja saunan viereen tulee suihkukin, jos on tarvis vilvoitella saunasta käsin. Vesi on tietenkin kylmää kaivovettä, joten karaistava on itsensä, jos sen alle menee. Mutta jos päivä on ollut aurinkoinen, voi ottaa jopa lämpimän suihkun, sillä matka kaivolta on pitkä ja koska vesijohdot kulkevat maan pinnalla, aurinko pääsee lämmittämään veden johdoissa. Helppoa ja luontoystävällistä vedenlämmitystä tällainen homma on, eikö?

2 kommenttia:

 1. Kuva on aivan kuin jostakin peikkosadusta. Ihana.
  Energiaystävällinen vedenlämmityssysteemihän on mainio ja jos haluaa herätä aamulla kunnolla, niin sinne vain kylmän suihkun alle seisomaan ennen kuin vedet ovat mahdollisesti lämmenneet.
  (Tiedätkö, eilen tuli postissa kiva kirje sukkineen)!!

  VastaaPoista
 2. Huhhuh! Aamulla kylmään suihkuun? Se taitaa minulta jäädä kyllä käymättä, saan vilun väreitä jo nyt, kun ajattelen. Mutta oikeassa olet, se varmaan herättää kunnolla.
  Kiva että postikin viel kulkee...
  Nyt rupean pakkaamaan!

  VastaaPoista