torstai 2. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uudet jutut

Vuosi on jälleen vaihtunut. Uudeksi vuodeksi luvataan sitä ja tätä - minä en tehnyt minkäänlaisia lupauksia. Yritän vain pitää kuntoani ja terveyttäni yllä, niin ei ole huomisesta huolta.
Aloitimme kuntoilumme patikoimalla Grunewald-torniin. Ei matka ollut pitkä, edestakaisin kilometrejä tuli vain viisi. Aikoinaan tämä Grunewald-vaellus kuului meidän perinteiseen uuden vuoden alkuun monta, monta vuotta. Ja monta vuotta on nyt jäänyt väliin, mutta nyt tehtiin vaellus vanhasta muistista. Ilma oli raikas ja yön pikku pakkanen oli jäätänyt lätäköt.

 Jos väsymys pääsee yllättämään, voihan sitä levätä matkan varrella olevissa istuimissa. Meitä kuitenkin arvelutti levähtää tälle penkille.

Janon voi sammuttaa matkan varrella olevassa juomapaikassa. Vesi on todella juomiskelpoista. Emme kuitenkaan itse juoneet tuosta. Kesäisin tässä voi hyvin virkistää vaikkapa käsiään.

 Taidettakin matkan varrella voi ihailla. Tämä luonnon oma taide oli mielenkiintoinen. Siinä saa jokainen käyttää omaa mielikuvitustaan.

Tämä olikin sitten ihmiskäden jättämää taidetta tien varrella.
 
Grunewald torni - en tiedä, onko se todella vinossa vai kuvaanko joka kerta sen vinoon. Kävimme tornin juurella olevassa ravintolassa juomassa teetä ja näkymät ravintolasta olivat upeat. Tornissa olemme käyneet niin usein, että tällä kertaa jätimme sen väliin.
Tyytyväisinä palasimme kotiin. Uusi vuosi oli alkanut hyvin.
Mutta: tänään taas sataa vettä....

5 kommenttia:

 1. Sateista täälläkin edelleen. Oikein luonnontilassa olevaa metsikköä tuo Grunewald. Olisitte nyt vain istahtaneet tuolle penkille:-))

  VastaaPoista
 2. Taidamme ottaa uudelleen käyttöön tämän uuden vuoden alun.
  Ennenkuin Saksa yhdistyi ja Berliini oli jaettuna, Grunewald oli täällä vihreä ulkoilualue ja sinä se on pysynyt edelleen. Hmm...en usko, että tuo penkki olisi meidän joulupainojamme kestänyt, joten väliin jäi.:)

  VastaaPoista
 3. Teillä oli retkellä mukana myös valo.
  Katselin kauan juomapaikkakuvaa, jossa auringon säteet valaisivat maisemaa. Ai,ai.
  Juu-u sataa vettä ja on +4,6 astetta lämmintä.
  Antoisaa alkanutta vuotta ja paljon auringonsäteitä!

  VastaaPoista
 4. Juujuu...aurinkokin näkyi silloin. - Näkyi tänäänkin, mutta tänään näkyi myös mustia pilviä ja aamulla heräsin sateen ropinaan. Nyt sade on tauonnut ja mittari näyttää +9,7astetta ja puunlatvat taipuvat tuulessa.

  VastaaPoista