tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi vaihtuu

 Vuosi on jälleen takanamme ja seisomme uuden vuoden kynnyksellä. Mitä kaikkea vuosi onkaan jättänyt taaksemme? Toteutuivatko unelmamme? Oliko vuosi sellainen, jota toivoimme?

Tammikuussa oli talvi. Lunta tuli nopeasti, mutta lumi suli myös pian. Helmikuussa vain järven jäät toivat talven vaikutuksen. Maaliskuun alussa luonto jo alkoi kukkia, sitten tuli takatalvi ja lunta tuli jopa melkein enemmän kuin tammikuussa. Sorsatkin pääsivät "uiskentelemaan" lumeen. Pian kuitenkin aurinko voitti lämmöllään ja purot alkoivat solista, maa kukkia.

Toukokuussa lähdimme Suomeen. Luonto oli kukkeimmillaan sielläkin. Kesä oli lämmin, satoi ja paistoi, niin kuin kesällä tulee ollakin. Hyttysiä oli vähän tänä kesänä. Iltaisin istuimme usein nuotiotulen äärellä. Matkojakin teimme Pohjois-Suomeen, Etelä-Suomeen ja Pohjoisruotsiin.

Kun syksy Suomessa voitti, palasimme taas Saksaan ja täällähän kukki vielä maa täydessä loistossaan. Lokakuu värjäsi luonnon vielä uudelleen kukkimaan. Marraskuu voitti kuitenkin tuon lokakuun kultaiset värit harmaudellaan. Ja joulu oli vihreä joulu. Lämmintäkin oli. Mutta joulun valot toivat lämpöä ja tunnelmaa mieleemme.

Näissä merkeissä toivotan kaikille

HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2014

3 kommenttia:

  1. Kiitos samoin!
    Siinähän tuo teidän vuotenne oli – uskomattoman nopeasti kuluikin. Luonto teki tepposet siellä ja täällä, tälläkin hetkellä. Ei tiedä onko talvi, tai mikä!

    VastaaPoista