sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Syyskuun terveiset Suomesta. Vielä täällä olemme, mutta Berliini alkaa jo häämöttää ajatuksissamme. Kesä on mennyt niin joutuisaan, ettei arvakkaan. Aurinko paistoi, ei ollut, sanoisinpa melkein lainkaan ukkosia. Kesäkuussa jyrisi taivaan rannalla pari kertaa, mutta siinä se oli. Eikä ollut paljon itikoitakaan, loppukesästä ei lainkaan, eikä hirvikärpäsetkään olleet vaivanamme. Jänösiä hyppi kyllä pihamaalla alkukesän ja oravat seurustelivat kanssani koko kesän. Välissä oli toki vesisateitakin, mutta sitähän se luonto tarvitsee.
Loppukesä meni marjoja kerättäessä. Vadelmia oili paljon ja ne olivat todella hyviä. Puolukatkin ehtivät kypsyä ennätysajassa, joten sainpa sangollisen niitäkin mukaani. Omenasato oli vähäinen, mutta sen sijaan omenat olivat isoja ja osin makeitakin.
Niin että tällaista tällä kertaa.

5 kommenttia:

 1. On teillä ollut hyvät oltavat siellä luonnon keskellä. Saitte ladata akkujanne ennen suurkaupunkiin siirtymistä. No onhan teillä onneksi se suuri puisto!
  Nyt sitten vain odotellaan postausta Berliinistä.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin, Berliini on edelleenkin paikoillaan, mehän pyöräilimme Scharmützelseeltä Friedrichstrasselle viime perjantaina. IFA(nkin takia) kaupunki oli todella täynnä porukkaa.

  VastaaPoista
 3. On ollut ihmeellinen kesä.
  Voi jo sanoa sellainen lapsuuden kesä,
  jolloin ei satanut, ei myrskynnyt vaan oli leppeää päivänpaistetta.
  Aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 4. Hyvää syksyä teille Berliiniin.
  Tämä kesä oli meillä siilien kesä.Parhaimmillaan 7 yht'aikaa ruokapaikalla.Mutta nyt on havaintoa enää kahdesta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista. Aurinkoisia syyspäiviä on ollut, mutta tänään heräsin sateen ropinaan. - Siilit ovat ihania. Valitettavasti en tänä kesänä nähnyt meillä ainoatakaan. Toivottavasti ovat vielä siellä.

  VastaaPoista