lauantai 15. joulukuuta 2012

Valkea joulu?

Ken tietää, mikä puu/pensas tekee lilan värisiä marjoja?
Tällainen on istutettu asuntomme läheisyyteen.
Jälkiä lumessa....
Talvinen ulkoilu vieraiden kanssa.
Lumiukon sijaan lumikana...
Eilen oli espanjankurssimme joulujuhla, joka alkoi jo kello 10 aamulla. Ennen sitä oli vielä saatava auto puhdistetuksi jäästä ja lumesta (viikon ajan seisoi käyttämättä, välillä kävimme pyyhkimässä liiat lumet pois).

Pöytä on katettu... Ensin lauloimme espanjaksi kaksi joululaulua ja sitten kaikki syöksyivät maistamaan pöydän antimia. Siinä välillä ojensimme jokainen ryhmä erikseen (3 ryhmää) opettajallemme pienen lahjan. Meidän omasta ryhmästä oli vain kolme ihmistä paikalla. Jotenkin on mennyt koko hohto näistä juhlista, kun yksi ryhmä on hyvin dominoiva. Sellaista syömistä koko ajan....
Kaikesta huolimatta mukavaa pikkujoulun aikaa kaikille.

Ps. Nyt sataa vettä Berliinissä taivaan täydeltä ja tuo  kaunis jouluinen lumimaisema katoaa taivaan tuuliin. Emmekö saaneetkaan valkeaa joulua????

3 kommenttia:

 1. Ehdin jo ihmetellä noista kuvista, että teillä on vielä lunta. Meillä ne suli heti seuraavana päivänä ja tänään oli +12C.

  VastaaPoista
 2. Harmi, kun noin kaunis talvimaisema muuttui. Toivotaan, että tulee takaisin.
  Missäs ne laiskat kurssikaverit olivat, kun eivät juhliin tulleet. Ai ai!
  Mukavaa joulunalusaikaa Berliiniin.

  VastaaPoista
 3. Niin, meillä on ollut joulukuun alusta lunta ja ensimmäiset ovat ehtineet jo hiihtoladuillekin. Melkein olin varma, että joulu on valkoinen, mutta...hmm vielä on vähän lunta, vettä kuitenkin sataa, taitaa loppulumikin hävitä.
  Jaa ne kurssikaverit...ne jäävät pois automaattisesti, kun yks ryhmä dominoi ja määrää koko ajan, mitä tehdään ja pitävät opettajankin omanaan.
  Hyvää kolmatta adventtia!

  VastaaPoista