lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulunaikaa, jouluntaikaa

Joulukuu ja talvikuu - se alkoi sopivasti lumentulolla. Tänä  aamuna saimme ensilumen Berliinissä. Tosin se on jo pois, ei se kauaa maassa viihtynyt, mutta näytti kuitenkin, että tulossa sitä ollaan.
Eilen ostin mustia perunoita. Muistan ajan, kun olin lapsi ja kuinka hyviltä mustat perunat maistuivatkaan. Sellaisia en ole koskaan ennen täällä Saksassa nähnyt. Nyt oli ranskalaisia mustia perunoita kaupassa. Tryffeliperunoiksi niitä nimitettiin. Ostin. Kuorin perunat ja laitoin kiehumaan. Tapahtui jotain kummallista, liekö ollut joulunajan taikaa vai mitä. Kun kaadoin keitinveden pois, se oli aivan kirkkaan vihreää....ja perunatkin näyttivät vähän kummallisilta. Söimme kuitenkin ne, vähän oli kuin pähkinän makua tai jotain sellaista, ei kuitenkaan sellaista, mikä muistissani oli mustien perunoiden mausta.
Ja nyt haluan toivottaa kaikille hyvää adventtiaikaa. Huomenna sytytetään ensimmäinen kynttilä.
(Kuva on viime vuodelta).

6 kommenttia:

 1. Musta peruna oli minulle aivan uusi asia, samoin tälle suurelle perunanystävälle R:lle. Oli pakko etsiä tietoa siitä ja täältähän sitä löytyi. Kainuun mustasta siinä on maininta.
  Lunta ei täälläkään ole ollut, mutta nyt näyttää tulevan niin, että saadaan valoisampaa ja talvisempaa.
  Mukavaa adventtiaikaa Berliiniin.

  VastaaPoista
 2. Mitä minä sanoin, musta peruna on todella maukasta. En tiennytkään tuota, että se ei ole edes koko Suomessa tunnettu. Jos satut löytämään jostakin, niin kokeile. Kannattaa!

  VastaaPoista
 3. Mainio makumuisto lapsuudesta.
  Jänskää adventinaikaa ja Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Tarina: Kiitos. Toivottavasti itsenäisyyspäivä oli hyvä. Meillä se meni lähinnä saksalaisten vieraiden parissa. Täällä on nyt talvi, -7,5 astetta ja lunta maassa. Aurinko paistaa. Hyvää adventtiaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Mustia perunoita!? En ollut ikinä ennen kuullutkaan. :)

  VastaaPoista
 6. Sauerkraut: Kyllä niitä on ja maukkaita ovatkin, etenkin ne kainuulaiset mustat perunat.

  VastaaPoista