maanantai 31. joulukuuta 2012

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Uuden vuoden aattona on ollut tapana katsoa tulevaisuuteen esimerkiksi tinasta. Ennen koossa pysyvä tinakappale tiesi vaurautta, särkyvä onnettomuutta tai köyhyyttä. Nukyään siruset ennustavat rahantuloa johtuen tinan huonosta laadusta.
Kun kastaa nenäliinan tai huivin kulman tinaveteen ja kätkee sen nukkumaan mennessä tyynyn alle, tulee tuleva puoliso vääntämään sen kuivaksi.

Nurinkäännettyjen kahvikuppien altakin on löytynyt tulevan vuoden tapahtumia. Punainen lanka tietää iloa, musta murhetta, keltainen huonotapaista elämää, solmu vaikeaa ongelmaa, nenäliina pientä lemmenseikkailua, piletti matkaa, raha arpajaisvoittoa, seteli muutosta taloudellisissa asioissa, arpanappula yllättävää käännettä elämässä, silmäneula menestystä työssä ja hakaneula vaikeaa päätöstä. Sormus tuo kihlauksen tms., lapsenkuva tai lusikka perheenlisäystä, hiili tai kuusenhavu kuolemaa.

Sitten on ennustettu peiliin katsomisesta kellon lyödessä 12 yöllä. Kynttilät laitetaan peilin viereen palamaan, vesilasi tai vihkisormus keskelle ja sitten vaan tuijottelemaan vesilasiin tai sormukseen peilistä. Jossain vaiheessa silmät alkavat kertoa tulevaisuutta.

Kynttilästä on myös ennustettu. Asetutaan piiriin kynttilän ympäri ja puhalletaan se puolenyön aikaan sammuksiin, Kenen suuntaan sydän käpristyy, se naidaan ensimmäisenä joukosta.

Jos aukoo suutaan uuden vuoden yönä saunassa liialti, saa suun täydeltä kärpäsiä kusakseen seuraavana kesänä.

Saunan katolle heitetyn vastan tyvi osoittaa, mistä päin on tulossa sulhasia.

Jos vuoden ensimmäisenä päivänä vetelehtii, se tietää uneliaisuutta koko vuodeksi.

Perunoiden paistaja uuden vuoden päivänä saa paiseita.

Lattian lakaiseminen uuden vuoden päivänä ovelta perälle tuo onnea tupaan.
Kun vie roskat aattoyönä kolmen tien risteykseen, saa tietoja tulevista tai kosijoita kolmelta suunnalta.

Kun lakaisee rappuset alhaalta ylöspäin, niin ensimmäinen miespuolinen henkilö uuden vuoden päivänä on tuleva sulhanen. Tästä muistuukin mieleen omakohtainen tapaus; sisareni lakaisi rappuset ja eikös vaan nuori mies astunut ensimmäisenä uuden vuoden päivänä jo klo 10 tupaan. Hän oli sisareni kanssa samalla luokalla ja tuli maksamaan vakuutusmaksua isälleni. Ei tullut tästä miehestä sisareni aviomiestä, vaikka hyvän olisi saanutkin. Ei kelvannut sisarelleni.


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 20137 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta!

  Onneksi on tämä puoliso jo katsottuna, ei tarvitse taikoihin luottaa. Mutta kunpa muistaisin olla saunassa hiljaa enkä laulaisi kuten useimmiten, enhän minä nyt kärpäsiä kesällä suuhuni halua. Ja huomenna pitää näköjään olla ahkerana, voi voi.

  VastaaPoista
 2. Ei ole täälläkään tarvetta katsella sulhoja. Guten Rutsch!

  VastaaPoista
 3. No meillä ei ole saunaa täällä, joten sen puoleen ei kärpäsistä ole huolta. Ja sulhotkin on omasta takaa. Niin että Guten Rutsch fürs 2013!

  VastaaPoista
 4. Kahden peilin ja kynntilöiden kuvajaisesta ennustaminen on hauska seuraleikki.
  Juhannuksena on samanlainen saunavihta taika. Neitsyeillä on kaks' kertaa mahdollisuus ;o).
  Paljon onnen pipanoita Uudelle Vuodelle!

  VastaaPoista
 5. Niinhän se on, uuden vuoden ja juhannuksen taiat; kivoja seuraleikkejä, muttei niihin aina kannata uskoa. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 6. Onnea ja kaikkea hyvää vuodelle 2013!

  VastaaPoista
 7. Hyvää uutta vuotta myös sinulle, Sauerkraut!

  VastaaPoista