torstai 27. syyskuuta 2012

Kesäharmeja

Viime kesän ikäviä puolia:

Punkin pistoko? Kävin sairaalan terveysosastolla. Voi olla, katsotaan, sanottiin.
Soitin parin päivän päästä. Voi olla lintukirppu, vastattiin. Jos tulee nivelvaivoja, niin sitten otetaan punkkikoe. 
Ei tullut.

 Kyykäärmeen pisto. Sen sai naapurimme jalkaan keskellä omaa pihaansa. Käärmeitä oli tänä vuonna runsaasti liikkeellä. Liekö johtunut siitä, että sähkölinjat laitettiin maan alle ja entiset sähkötolpat poistettiin. Joka tapauksessa saimme hyvän opetuksen käärmeen puremasta, ettei se mikään leikin asia ole. Tässä kuvassa jalka on kuvattu välittömästi piston jälkeen. Naapuri joutui olemaan sairaalassa tutkittavana päivän, yöksi pääsi kotiin, mutta seuraavana päivän takaisin terveyskeskukseen, jossa vierähtikin sitten kaksi viikkoa. Jalka muuttui mustaksi polveen asti ja turposi kahta kauheammin. Terveyskeskuksen jälkeen jalka oli edelleen parisen viikkoa turvoksissa, eikä se kuulema vieläkään ole aivan ennallaan.

Tämä pieni pääskysen poikanen löytyi saunapolulta. Siinä se yritti voimiensa kautta lentoon, muttei päässyt. Olin neuvoton, mitä nyt tehdä ja kuinka se siihen oli joutunut, kun pesäkin oli paljon kauempana talon räystään alla. Ensin annoin sen olla rauhassa siinä toivossa, että se siitä jotenkin pääsisi lentoon. Kun palasin jonkin ajan kuluttua paikalle, oli tämä poikanen kävellyt noin 50 metriä saunapolkua eteenpäin. Nostin sen kädelleni ja ajattelin viedä laakealle kivelle toivossa, että se siitä pääsisi lentoon. Ei päässyt. Veimme sille hyönteisiä ravinnoksi. Yön aikaan poikanen oli lähtenyt liikkeelle, muttei päässyt lentoon. Siihen oli tuupertunut parin metrin päähän kiveltä, raukka. R. hautasi sen ison kuusen juurelle.

Ja tässä tuli seuraavat lintuhautajaiset. Tämä lehtokurppa löytyi kuolleena viinimarjapensaan juurelta. En tiedä, miten se oli sinne joutunut. Siinä se oli ikäänkuin se olisi siihen vartavasten tälläytynut levolle. Hautasimme sen pääskysenpojan viereen.

Kun puhdistimme linnunpönttöjä, oli nämä kaksi munaa jäänyt linnulta pesän pohjalle. Liekö sitten ollut sateisen kesän syy, vai mikä?


Soitin äsken Kainuuseen. Siellä sataa edelleen. Mutta onneksi täällä Berliinissä on ollut vähän valoisampi syksy. Jospa minä vähitellen pääsisin tuosta sateen jättämästä mielialasta irti ja alkaisin muistella niitä parempiakin päiviä. Olihan niitäkin pitkän kesän aikan.5 kommenttia:

 1. En ala. Pitkä kommenttini hävisi bittitaivaaseen!

  VastaaPoista
 2. Noin käy minullekin joskus. Ei aina voi ymmärtää tätä nykyajan kommunikointia.

  VastaaPoista
 3. Voi, miten surullisia uutisia kesän varrelta. Sitä se sade teettää:-(
  Nuo punkit ovat inhottavia, minäkin tuijottelin käsivarressani tuon näköistä punaista paukamaa niin kauan, että se suostui häipymään:-)
  Hienoa, että saat jatkaa kesää nyt siitä, mistä sen jätit Suomeen lähtiessänne.

  VastaaPoista
 4. Oi ei. Kylläpä oli törmäyskurssia riittämiin suomen luonnon kanssa.
  Kyyn purema ei tosiaankaan ole vitsi ja punkkikin saa aikaiseksi kammottavuuksia pahimmassa tapauksessa.
  Onneksi voit ottaa nyt revanssia keljusta kesästä.
  Auringon paistetta!

  VastaaPoista
 5. Clarissa: Olisikohan minunkin pitänyt tyytyä vain tuijottelemaan paukamaa. Olisi välttynyt terveyskeskuskäynniltä.

  Tarina: Kesä sateineen ja muine harmineen on nyt takana päin. Ja nyt paistaa aurinko!

  VastaaPoista