sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Missä missä talvi on?

Niin, missä se meidän valkoinen talvi on? Minä kuuluun niihin, jotka mieltävät talven valkoiseksi. Mutta nyt meillä kyllä on kaikkea muuta kuin valkoista. Tummat pilvet vaeltavat taivaalla, väliin koettaa aurinko pilkistää pilvien raosta, väliin sitten sataa ropsauttaa. Kaikki lumi on tipotiessään ja jäätkin näyttävät pian häviävän. Lämpöä meillä on +8 astetta. Viime vuonna tähän aikaan tein reippaan hiihtolenkin näissä maisemissa. Nyt voi vain kävellä - ainakin silloin kun ei kovin sada. Mutta tällaista tämä keskieurooppalainen talvi on. Sitä paitsi pitänee noudattaa Clarissan ohjetta ja katsoa positiivisesti. Eli ollaan iloisia siitä, että nytkin aurinko tulla piipahti pilvien raosta, eikä tarvitse pakkasen kourissa palella.

4 kommenttia:

  1. Tässäkin pätee: maassa maan tavalla:) Totuuden nimessä on sanottava, että kyllä tuo alempi kuva on tähän vuodenaikaan kauniimpi. Kiva kuitenkin, että aurinko yrittää piristää teitä - se on aika taitava siinä tehtävässä.

    VastaaPoista
  2. Niin, alempi kuva tähän aikaan olisi todella kauniimpaa katseltavaa. Tosin eilen meillä oli todella ihana aurinkoinen päivä, josta pääsi nauttimaan koko sielulla. Ja yöllä paistoi kuu ja tähtiäkin näkyi. Nyt on taas sitä samaa harmaata, mitä koko alkuvuoden on ollut.

    VastaaPoista
  3. Uudellamaalla on nyt toinen lumitalvi peräperää ja se on melkoisen ihmeellistä.
    Viimeaikaiset talvet ovat olleet lumettomia tammikuulle ja sitten on ollut kotvan luminen maisema.
    Ihanaista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  4. Meidän lumitalvi oli myös luminen toista kertaa peräperää; tosin tänä vuonna se oli viime vuonna, eli siis jo joulukuussa. Siis viime vuonna oli kaksi lumista talvea -tammi-helmikuussa ja marras-joulukuussa.
    Mukavaa puoliväliviikkoa sinullekin Tarina!

    VastaaPoista