sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joulusyöminen

Eilen oli meidän perinteellinen joulusyöminen, eli me suomalaiset ja meidän saksalaiset puolisomme ja osa lapsistakin oli paikalla. Jokainen oli laittanut jotain suomalaista jouluruokaa. Minun tehtäväni oli lanttulaatikko, kuten jo niin monena jouluna. Tällä kertaa olimme Berliinin ulkopuolella, jonne meiltä normaalisti kestää jo lähes pari tuntia yleisillä kulkuneuvoilla. Sää oli todella jouluinen, lunta maassa ja pikku pakkanen.
Viime talvena S-Bahnalla (kaupunkijunalla) oli vaikeuksia ja sen vuoksi  olemme saaneet korvaukseksi nyt joulukuussa viikonloppuna ajaa yleisillä kulkuneuvoilla koko päivän yhden matkan hinnalla. Tietenkin halusimme käyttää tätä hyväksi, mutta onnettomuudekseni en arvannut katsoa internetistä näitä tämänvuotisia S-Bahn-ongelmia, vaikka niistä on puhuttukin koko ajan. Ja niin lähdimme matkaan ensin bussilla Alt-Mariendorfiin, siitä metrolla Friedrichstrasselle, josta sitten ongelmat alkoivatkin. Odotimme oikea junaa eikä sitä tullut, sitten ilmoitettiin, että S1 menee vain Waidmanlustiin. Nousimme siis siihen, mutta se ajoikin vain kaksi pysäkin väliä eli Nordbahnilla oli vaihto, sieltä sitten Waidmanlustiin, siitä Pendelverkehr Frohnauhun, josta S1 edelleen Birkenwerderiin, josta taas Schienenverkehr eli junan sijasta bussi Borgsdorfiin. Ja joka paikassa 10-20 minuutin odotus. No kolmen ja puolen tunnin kuluttua olimme perillä. Huhhuh, alkoipa hyvästi.
Perillä oli kuitenkin tunnelmaa. Meillä oli elävää musiikkia, lauloimme vanhoja ja uusia joululauluja, tanssimme, söimme jouluruokaa ja esitimme kaikenlaista ohjelmaa. Jopa itse joulupukkikin saapui juhlaamme. Alkuhankaluudet unohtuivat pikkujoulutunnelmissa. Ja paluumatka olikin sitten parempi, tulimme tuttaviemme autossa ja he olivat niin ystävällisiä, että toivat kotiovelle asti.

7 kommenttia:

  1. Hieno ilma näyttää olleen teilläkin. Aivan ihmeellinen talvipäivä oli täälläkin.

    VastaaPoista
  2. No melkein kuin Suomessa! Hauskaa teillä näytti olevan. Kun nyt pukki sinne saakka jaksoi tulla niin toivottavasti toi mieluisen lahjankin.

    VastaaPoista
  3. Näköjään siis Helsinki ei ole ainoa kaupunki, jossa liikenne menee sekaisin, jos sataa lunta.

    Lanttulaatikko on mun lempijouluruokaani... tai ehkä riisipuuro... en osaa päättää, kumpi on parempaa!

    VastaaPoista
  4. Allu: Hieno ilma jatkuu! Toivottavasti joulunakin.
    Clarissa: Joulupukki kävi noin etukäteen tervehtimässä meitä ja toi "omia kuvia" suklaanmuodossa.
    Sauerkraut: Onko Helsinkikin sekaisin? Ei voi olla totta. Riisipuuroon kuuluu ehdottomasti manteli, sitten se vasta hyvää on, eikö?

    VastaaPoista
  5. Noooo, mantelista en tiedä, mutta sokeria ja kanelia pitää olla! Ehdottomasti!

    VastaaPoista
  6. Jopas teillä olikin hankaluuksia retken alkupäässä, mutta palkintona sitten oivat pikkujoulut!
    Sopivasti säpinää ja tonttusten jälkiä joulunalusviikolle!

    VastaaPoista
  7. Kyllä ilta loppujen lopuksi oli mukava. No seuraavana päivänä tuli tyttäreni poikakaverin kanssa Helsingistä, tosin eri koneilla. Ensin tuli poika, mutta matkalaukku hävisi kaaokseen. Sitten tuli tyttö neljä tuntia myöhässä. Lumikaaoksen vuoksi kone ei päässyt Helsingistä lähtemään. No minä yritin selvittää sen ajan pojan laukkua, josta loppujen lopuksi tein katoamisilmoituksen. Joululahjat ja vaatteet katosivat. Tänään käytiin sitten vaateostoksilla.

    VastaaPoista