keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Luonnon jatkuvuutta

Syksy ei ole ainoastaan kuollutta aikaa...Kun luonto näyttää kuolevan, se asettuu ainoastaan talvilepoon.
Meidän puistossa oli kerätty näytteille kaikenlaisia hedelmiä, siemmeniä ym. Osa oli minulle tuttuja, osa taas tuntemattomia. Tai siis olin kyllä nähnyt noita siemmeniä, mutten tiennyt niiden nimiä. Kaikissa näissä puiden, pensaiden ja kukkien siemmenissä ja hedelmissä jatkuvuus on varmistettu.

7 kommenttia:

  1. Kielipoliisin huomautus ensin. Ihmettelin, mistä siemmenistä oikein kirjoitat, kunnes tarkistin ja näin että sama asia se on kuin siemen. Oppia ikä kaikki, jälleen.
    Tuossapa monipuolinen tarjonta puiston antimista.

    VastaaPoista
  2. On se hyvä, että kielenhuolto on paikalla. Minun pitäisi juuri tarkistaa H:n artikkeli ja sen oikeakielisyys. Toivottavasti se nyt jotenkuten onnistuu. Kielikin tahtoo vähän ruostua pitkään muualla asuessa.

    VastaaPoista
  3. Mietin jo ennen kommenttien lukemista, että onkohan Clarissa myös kiinnittänyt huomiota kahteen ämmään siemen-sanassa ja tietenkin oli.

    VastaaPoista
  4. Unohdin antaa sinulle haasteen Kurkkaus lapsuuteen, käypäs vaan nappaamassa se meemi blogistani.

    VastaaPoista
  5. No mutta nyt kaikki kiinnittävät huomionsa noihin ämmiin. Sanotaanko nyt että kysymyksessä on kainuulainen muoto eli murteesta on hypähtänyt ämmä minunkin kirjoitukseen. Kiitos kuitenkin - yritän painaa nyt sen nuppiini, ettei toisten ämmät hyppelehdi kirjoituksiini.

    VastaaPoista
  6. Ei ne ämmät minua häiritse:)Oli vain ensimmäinen kerta, kun ne tuossa yhteydessä tapasin. Anna ämmien olla mukana vastaisuudessakin, sillä eihän täällä kirjakieltä kirjoiteta, mukaan vaan murteet ja muut puhetyylit, silloinhan tämä kommunikaatio on aidompaa.

    VastaaPoista
  7. Eksoottisilta näyttää puiston anti pohojanperukkalaisen silmin ;o).
    Sujuvaa sunnuntaita!

    VastaaPoista