tiistai 30. marraskuuta 2010

Leivonnaisia

Antti joulun aloittaa, Tuomas tupaan tuopi!
Tänä vuonna ajattelin ajoissa tehdä joululeipomuksia pakastimeen....Niin ja onhan meillä nuo espanjankurssin pikkujoulutkin. Viime vuonna tein torttuja, jotka menivät kuin kuumille kiville. H. meinasi, ettei muuta tarvitse leipoakaan, kunhan vain torttuja riittää. Täytyy siis tehdä niitä niin, että on syötäväksi asti.

7 kommenttia:

  1. Minun tortuista ei tule koskaan noin hyvän näköisiä.

    VastaaPoista
  2. Nam! Mistä taikinasta teit? Hyvän näköisiä ainakin ovat. Tällä kertaa aion tehdä Vanhan ajan joulutorttuja, niissä on vähän enemmän työtä, mutta muistan että hyviä olivat. http://confetinjoulublogi.blogspot.com/2009/10/vanhan-ajan-joulutortut.html Tuolla on muitakin vinkkejä.

    VastaaPoista
  3. Allu: Harjoitus tekee mestarin.... No ei minunkaan tortuista aina niin hyvän näköisiä tule. Mutta hyviltä ne maistuvat.

    Clarissa: Tällä kertaa tein itse taikinan ja myös luumusoseen. Taikina on sekoittu rahkavoitaikina ja luumut keitetty ja soseutettu niin kuin ennen vanhaan.

    VastaaPoista
  4. Nami nami torttuja! Minä en osaa leipoa mitään (kerran yritin leipoa sämpylöitä ja niistä tuli leipiä), mutta sunnuntaina ostin Kantolan pipareita ja ne on kohta loppu. Lapsena paras jouluherkku oli piparitaikina :D

    VastaaPoista
  5. Sauerkraut: Minä taas olen jotenkin saanut tarpeeksi pipareista. Ennen teimme piparkakkutalon ja taikinaa oli niin runsaasti, että pipareita riitti jaettavaksi asti. Mutta lapsena taikina maistui aina. Mistähän se lie johtunut? Tosin torttutaikina taisi olla sellaista, ettei se niin kamalasti houkuttanut syömään taikinana.

    VastaaPoista
  6. WoW mikä torttutehdas!
    Tortut ovat herkullisimpia joulun makeita mitä on olemassakaan.
    Hauskaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  7. Tarina: Kiitos. Olen samaa mieltä tortuista. Sinullekin mukavaa joulunalusaikaa!

    VastaaPoista