maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kostea ja kolea kesäkuu

Tämä kesäkuun alkupuoli on ollut aika koleaa ja sateista. Eikä kasvillisuuskaan ole joutunut samaan tahtiin kuin viime vuosina.
Etelä-Suomesta matkamme jatkui Järvi-Suomeen Päijänteen rannalle, jossa vietimme pari yötä ennen Kainuuseen tuloa.
Päijänteen vesi oli aika korkealla, laiturin pääkin veden alla ja vesi kylmänsorttista. Siitä huolimatta heitimme talviturkkimme Päijänteen vesiin, tosin saunasta käsin.
Kainuuseen saavuttuamme minua ilahdutti kuitenkin tämä minun viime kesänä istuttamani rentukka. Toin sen Berliinistä saakka ja näin hienosti se täällä kukki.
Toinen meidän omenapuistamme näytti kuitenkin tällaiselta. Jäniksillä oli ollut maittava ateria talven aikana. Vain yksi ainoa oksa näytti elonmerkkejä.
Juhannusaatto oli sateinen. Koska jo sääennuste oli niin huono, niin mehän päätimme laittaa kokko jo aatonaattona, jolloin oli aika mukavan tuntuinen ilta. Juhannuksena kävi tytär täällä, ja vietimme aivan kolmisteen juhannusta. Juhannuspäivänä oli sateiden välissä sen verran hyvää säätä, että saimme savustettua lohen ulkona.
Eilen kävimme katsomassa, vieläkö meidän metsämajamme oli pystyssä - täällähän oli toukokuussa ns. Lyyli-myrsky, joka oli ollut aika kova. Siellähän se mökki vielä seisoi. Paluumatkalla otin kuvia suopursuista, jotka nyt alkoivat puhjeta kukkaan.
Vielä iltapäivällä lämmitimme saunan ennen tytön junalle lähtemistä. Ja kun olimme juuri valmiita, tuli kauhea kaatosade, ukkonenkin jyrähteli taivaalla. Sadetta tuli peräti 55 mm. Mies jäi saunaneteiseen odottelemaan sateen päättymistä, mutta sitten oli pakko viedä hänelle sadevaatteet, kun vettä tuli ja tuli; sadetta kestikin sitten pitkän illan ajan. Veimme tytön junalle ja nyt olemme taas kaksin täällä mökillä.
Tänään on kuitenkin hieno ilma ja mittarikin näyttää +20 astetta. Joten jospa se kesä tästä kuitenkin tulee.

3 kommenttia:

 1. Harmi, että on ollut niin kehnot säät. Suopursuja en muistanut lainkaan, olipa kiva nähdä kuva, tulee lapsuus mieleen, kun uimamatkalla kävelimme suon ohi ja siinä niitä kasvoi.

  VastaaPoista
 2. Kyllä ovat kesäkuun säät olleet aivan ihmeellisiä, sataa, paistaa, sataa, paistaa vuorotellen melkein joka päivä. Lämpimät päivät onneksi muistuttavat, että on kesä ja kertovat siitä myös nuo kauniit kukat. Hienot kuvat saitkin rentukoista ja suopursuista.

  VastaaPoista
 3. Pikkukesän sää on ollut vaihtelevaa ja tuulista.
  Isokesä näyttää jatkavan samalla reseptillä.
  Lämpöisiä päiviä ja mukavaa lomaa!

  VastaaPoista