maanantai 22. joulukuuta 2014

Hyvää joulua

Tule joulu, tuo valosi pimeyteen,,
tuo tortun ja kuusen tuoksut.
Kovin synkältä aamutuimaankin näytti, vain taivaanrannalla hieno auringonnousu, jonka pilvet kuitenkin pian peittivät alleen.
Jouluntuoksua torttujen lisäksi toivat Hattivatit, jotka valloittivat keittiömme.
Joulu on tontun, sen näkee jos tahtoo nähdä. Se on tullut mukanamme lapsuuden saduista. Vielä on aikaa kuiskata tontullekin, mitä eniten toivoo.
Joulupöytäkin on jo kertaalleen katettu. Espanjan ryhmämme joulusyömingit olivat viime perjantaina. Kukin toi jotain; minä vein permisan-punajuurisalaattia, joka oli maittavaa. Näkyy kuvassa huonosti taka-alalla.
Orkideamme kukkivat aina joulun aikaan. Huonolla hoidolla ne minulla ovat mutta suovat ilonsa siitä huolimatta. Ne ovatkin lähes ainoat kukat, jotka viihtyvät tässä meidän huoneistossamme.

Tonttu joulupuuron keitossa. Toissapäivänä puistokävelyllä alkoi sataa - ensin rakeita, sitten  räntää, mikä sai pienen "talven tunnun" ikkunaamme. Ukkonenkin jyrähteli ja lopulta vettä niin rankasti tuiman tuulen tuivertamana, että kastuttiin huolimatta siitä, että oltiin jo kotinurkilla. Kotona ikävä yllätys: keittiön pöydällä vettä. Kattoikkunan reunasta tippui lisää. Tämä on näitä vinttihuoneiston haittapuolia.
Tule joulu, tuo ilosi sydämiin, tuo kynttilän loiste ja juhlan tuntu.

                         Hyvää ja rauhallista joulunaikaa!

4 kommenttia:

 1. Upeasti oli päivä alkamassa! Hyvä että ehdit ikuistaa sen kamerallasi.
  Älkää nyt syökö liikaa hattivatteja, voitte saada sähköiskun.
  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin hyvät joulut myös Kölníin ja Suomeen.
  Hattivatit ovat pantu tiukasti peltiseen muumirasiaan ja otetaan yksi kerrallaan ulos. Toivon ettei saada niin vähästä sähköiskua.

  VastaaPoista