torstai 6. marraskuuta 2014

Talvi vai syksy, vaiko kesä?

Toissa yönä Kainuussa satanut yhtenä yönä 20 senttiä lunta ja viime yönä pakkasta -20 astetta, ainakin näin kertoi YLE Kainuu.
                                                 Kuva: YLE Kainuu, Luukas Mephan ja Noora Rönkkö

Ja täällä Berliinissä marraskuu alkoi todella lämpimänä. Mittari näytti +18 astetta marraskuun ensimmäisenä päivänä. Ja nytkin se on pysynyt noin +14-+15 asteen paikkeilla. Vielä ensimmäisenä marraskuun päivänä kävimme puistossä kastelemassa jalkamme tässä Kneipp-kylvyssä.
Muuten on aika lentänyt kuin siivillä. Tyttö oli täällä viikon päivät ja kävimme mm. kirjaostoksilla. Hän tarvitsi opintojaan varten muutamia kirjoja ja minäkin lipsahdin ostamaan mm. Seitsemän Veljestä kirjan joululahjaksi miehelleni ja itselleni aivojumppaa espanjalaisittain. 
Toi minulle tyttökin vähän aivovoimistelua. Toisen ristikkolehden olen jo ratkonut ja toinen on menossa. Helppoja ristikoita. Nämä ovat minun iltavoimistelua ennen nukkumaan menoa.
Telkkaria katsoessani otan kutimet käteeni. Tässä on menossa parit tilatut lastensukat tilaajan tuomista langoista.
Pyöräilessämme ulkona vastaamme tuli taas tällainen "Trafo" mikä minun piti välttämättä kuvata. Sopii hyvin sykyiseen säähän; hiiret lämmittelemässä takan edessä.
Ja kissa "takan" takana odottelemassa saaliitaan.
Muuten on marraskuu täälläkin marraskuun näköistä. Lehdet vaihtavat väriään, leijuvat ilmassa, putoavat maahan ja puut odottavat paljaina talven tuloa.
Hyviä marraskuun säitä ja nautitaan säästä kuin säästä.

6 kommenttia:

 1. Meillä on tänään taas aivan uskomattoman kaunis päivä, ei uskoisi marraskuuksi, jota aina vierastan, se on mielestäni vuoden pahin kuukausi.
  Onpas teillä kauniisti maalattu trafot, meillä on usein kamalaa graffittia.

  VastaaPoista
 2. Oi, onpa Kainuussa kaunis talvisää.Täällä on -4 ja viikonlopuksi luvataan plussaa ja sadetta:-(
  Teillähän on ollut kiva viikko, kun saitte tytönkin seuraksenne. Ristikoita, käsitöitä, ulkoilua – ihanaa, kun ei ole kiire minnekään.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Allu: Noita kivannäköisiä trafoja tulee vastaan täällä aina silloin tällöin.
  Clarissa: Juu, Kainuu oli tuolloin Suomen lumisin paikka, näin YLE Kainuu. Niin ihanaa kun ei ole kiirettä, vaikka koko ajan tuntuukin siltä, että kiire painaa päälle, kun joulukin lähestyy. Mutta otetaan rennosti ja tehdään se mitä keritään.

  VastaaPoista
 5. Marraskuu on inhokki kuuni. Sumua harmaata märkää kuraa jne.
  Teillä on ihan syyskesän lämpöasteet. Noh, ei täälläkään kamalasti viluta 9 asteen lämmössä.
  Oi, tuollaisista graffiteista minä pidän!!!!
  Sukankudin on oiva marraskuun suttukelien sisäaskar.
  Kauniita päiviä!

  VastaaPoista
 6. Meillä marraskuun sää onkin ollut tänä vuonna enemmän lokakuun sää. Tosin tänään näyttää marraskuulta, on aivan harmaata. Mutta menen uimaan ja kudon sukkaa, niin siinä se päiväkin kuluu.

  VastaaPoista