lauantai 5. toukokuuta 2012

Berliiniä kävellen

Vappu oli ja meni. Berliinissä oli kaunista, hellettä jopa yli 30 astetta ja koko suomalaisen vieraamme aikana todella kaunis sää. Kuljimme Berliiniä ristiin rastiin - kävelimme todella paljon, niin että illalla tyytyväisin mielin palasimme kotiin, tosin jalat lähes "täysin poikki".

Eka päivänä ajoimme metrolla Kreuzbergiin ja kävelimme sieltä East Side Galleryn kuvia katselemaan. Se on muurinpätkä, johon taiteilijat ovat maalanneet kuvia. Yllä yksi esimerkki.

East Side Galleryn luona tapasimme tämän posetiivisoittajan.


Katseltuamme koko muurinpätkän (1 1/2 km) ajoimme Alexander Platzille, jossa kuljimme televisiotornin, ´Punaisen raatihuoneen kautta tälle Neptun-suihkukaivon luo. Sieltä jatkoimme matkaamme Marx ja Engelsin patsaalle, jonka jälkeen menimme DDR:n museoon. DDR-museo kertoo entisten itäsaksalaisten arkielämästä.

Museon jälkeen menimme Tuomiokirkkoon (Berliner Dom) ja nousimme kirkon huipulle, josta oli upea näköala. Kuvassa Lustgarten kirkon vieressä.


Yksi päivä kului täysin Museosaarella. Aluksi olimme monta tuntia tässä Neue National Galleryssa. Emme lainkaan huomanneet ajankulkua. Meillä oli lippu kaikkiin viiteen museoon, mutta emme ehtineet käydä kuin kahdessa.
Mutta ennätimme kuitenkin käydä katsomassa tätä kaunotarta Uudessa Museossa. Nofreteten kasvot ovat todellakin virheettömät.
Pergamon-museo valitettavasti sulki ovensa minuuttia ennen tuloamme ja preussilaisella täsmällisyydellä ei meitä enää laskettu sisälle, vaikka aikaa olisi katselemiseen ollut vielä puolisen tuntia.Keisari Wilhelmin muistokirkkoon saavuttuamme oli parhaillaan iltahartauden aika. Ulkoapäin tämä kirkko ei ole paljon minkään näköinen, eikä sitä juuri kirkoksi tuntisi, mutta sisällä on tunnelma toinen. Usein siellä soi myös urkumusiikki ja näin keskellä kaupunkia voi hetken viettää hiljaisuuden merkeissä ja ihailla näitä lasimaalauksia.

Vapun päivänä kävimme Potsdamissa Frederik Suuren haudalla. Koska tämä Friedrich der Große on tuonut Saksaan perunan, ihmiset tuovat kukkien sijaan perunan haudalle. Tänne Sanssaucin viereen on myös haudattu Friedrichin 11 koiraa, jokaisella oma hautakivensä.
Sen jälkeen ajoimme Wannseen kautta Charlottenburger Schloßiin ja katsastimme linnan. Valitettavasti siellä ei saanut ottaa kuvia.

Oliskohan tämä menopeli säästänyt vähän jalkójamme? Tämän puusta veistetyn moottoripyörän näimme Unter den Lindenin varrella olevassa kaupassa.

Vierailun viimeinen päivä meni ostoksia tehdessä. Iltapäivällä laitoimme todella maistuvan parsa-aterian ja saatoimme vieraamme Tegelin kentälle.


3 kommenttia:

 1. Oli oikein kunnioitettava kaupunkikierros noissa helteissä. Kulttuuria ja kuntoilua samalla kertaa. Mekin aina kävelemme valtavia määriä noilla kaupunkilomillamme, sitä vaan haluaa nähdä mahdollisimman paljon. Muistan, kun tuolla Neptunuksen suihkulähteellä koulutytöt lauloivat meille iloisesti, kun juttelimme heidän kanssaan:-) Berliinissä riittää katseltavaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset mainiosta kiertokävelystä kanssanne!
  Peruna, tuo mainio mukula on todella kunnioittava kukkanen Friedrich'n muistomerkille.
  Eipä voi sanoa muuta kuin WoW tuosta puisesta menopelistä.
  Kesäisiä päiviä ja pilkettä silmäkulmaan!

  VastaaPoista
 3. Clarissa: Berlin ist reisewert! Kun entiset on katseltu, löytyy aina uutta tilalle. Minäkin saan joka kerta nähdä jotain uutta näillä opastuskierroksilla.

  Tarina: Minäkin pidin tuosta puisesta menopelistä. Kaupan sisäpuolelta löytyi myös puinen jeeppi ja paljon muita ihania puujuttuja. - Kesäpäivät viilenivät vieraamme lähdettyä.
  Lämpöisiä kevätpäiviä!

  VastaaPoista