torstai 9. helmikuuta 2012

Varokaa heikkoja jäitä

Kylttejä ympäri lampea varoittamassa jään kantavuudesta....
 Jään pinta oli lumen peitossa, mutta ei sekään estänyt ihmisiä kulkemasta jäällä. Jälkiä oli ristiin rastiin. Todennäköistä on kuitenkin, että tämä toista viikkoa kestänyt pakkanen on vahvistanut jään kantavaksi.
Itse kyllä kävelin tietä myöten ja nautin siitäkin. Samalla yritin pongailla lintuja. Pikkulintuparvi pyrähti niin nopeasti lentoon, ettei meikäläisen valokuvaustempo siihen riittänyt.
                                      
Variksia näkyi pitkin lumihankia. Tämä varis lentää lehahti ja teki komean laskun. En kuitenkaan kerinnyt niin nopeasti kuvata tilannetta.
Meillä on nyt lauhaa, vain -2 astetta ja lunta satelee hiljalleen. Väliin aurinko pilkistää pilvien raosta. Mutta kylmä itäinen tuuli puhaltelee, joten lämmintä on edelleen pantava ylle.

6 kommenttia:

 1. Minäkin katselin tuossa yhden talokompleksin lammikkoa. Siinä on varoituskyltit, että jäälle _ei_ saa astua, mutta ilmeisesti se lapsi,joka astui, ei osannut lukea eikä vanhempia ollut näkyvissä lainkaan.

  VastaaPoista
 2. Samoja uhmapäitä näyttää olevan joka puolella. Siitä nyt ei kannata enää puhua, kun ennen muinoin olimme tyttökaverin kanssa joka päivä kevätjäillä kavelemässä (ja ruskettumassa), vaikka välillä meni vesi melkein nilkkoihin asti. Onneksi ollaan viisastuttu.

  VastaaPoista
 3. Niinpä niin. Ihmiset tarvitsevat varoituksia, muttei ne sitten ota niistä vaarin. Meillä siellä kotona oli pieni lampi, jossa me luistelimme. Eikä siellä ollut kylttejä, muttei me koskaan pudottu jäihin.
  Ps. Nyt se lampi on jo niin soistunut, ettei enää lammesta voi puhuakaan.

  VastaaPoista
 4. Jäällä on kiva käydä kävelyllä, mutta mistä tietää, milloin se on tarpeeksi vahvaa? Tänä talvena en ole vielä päässyt jäälle kävelylle. Jäällä hiihtäminenkin on kivaa, mutta minulla ei ole ollut suksia enää neljään vuoteen.

  VastaaPoista
 5. Vesi houkuttelee ihmistä puoleensa, olipa se sitten jään peittämää tai sulavettä. Kuulin että noin kahdeksan sentin paksuinen jää olisi kantavaa. Joskus kyllä jään alta kuuluu sellaisia muljahduksia, että niitä vallan säikähtää. Ja mistä sen tietää, missä kohti virtauksia on, jolloin jäänpinta on siinä kohden ohuempaa.

  VastaaPoista
 6. Kyllä ihmiset ovat välinpitämättömiä.
  Oiskohan parempi varoitusteksti kylttiin ...
  tule jäälle niin pääset putoamaan kantamattoman jään alla olevaan hyiseen veteen ja mahdoölisesti pääset myös päättämään päiväsi.
  Kauniita linnunlauluisia talvipäiviä!

  VastaaPoista