keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kuvia Amsterdamin matkalta

Koko eilinen päivä kului Amsterdamin matkalla. Tai siis, todellisesta matkasta on kulunut jo 10 vuotta. Tämän alkuvuoden projektina on saada vihdoin ja viimein kuvat kansioon. Ilokseni  huomasin, että olin kirjoittanut jopa lyhyen Storyn kaikesta missä käytiin. Se helpotti todellakin työtäni.

Jo meidän junamatkallamme Berliinistä Amsterdamiin ´varoiteltiin taskuvarkaista ja niin tehtiin myös itse Amsterdamissakin.
 Amsterdamin käyntiin kuului niin taidetta kuin historiaakin;  Rembrandt, Van Gogh ja Anne Frank. Kävimme Amstelin varrella olevan tuulimyllyn luona, jonka Rembrandt on maalannut. Sen edessä oli tämä patsas. Kävimme Amsterdamin historiallisessa museossa, jossa näimme mm. Rembrandtin kuuluisan maalauksen Anatomie des Dr. Tulp. Kävimme talossa, jossa Anne Frank asui sodan aikana. Kovin oli pientä ja ahdasta ja pystyin todellakin kuvittelemaan, miltä teini-ikäiseltä tuntui asua siellä "vankina" pääsemattä kertaakaan ulos. Van Goghin museossa oli juuri Goghin ja Gauguinin näyttely, hyvin mielenkiintoinen. Minua kuitenkin häiritsi se, että oli todella paljon ihmisiä siellä juuri silloin.
Kanaalit, tuulimyllyt, pyöräilijät ja tietenkin kukat kuuluvat Hollantiin. Kanaaleja on Amsterdamissa paljon ja niiden reunat enemmän tai vähemmän suojattuja. Vähintään kerran viikossa tapahtuu sellaistakin, että auto putoaa kanaaliin. Pyöräilijöitä oli todella paljon ja useimmat pyörät vanhoja. Kuvassa olevalla kukkatorilla meille kerrottiin, että hollantilainen mies vie joka päivä vaimolleen tuoreen kukkakimpun.

***
Tänä päivänä jäi tämä minun kuvaprojektini tekemättä, sillä kävin ensin äänestämässä ja sieltä menin ostamaan lippuja Hannes Waderin konserttiin. Olin jo valinnut liput ja rupesin maksamaan, mutta...ei, minun pankkikorttini oli pois, eikä minulla ollut tarpeeksi käteistä. Hermostuin asiasta, niin että ajoin pari pysäkin väliä maksamatta. Onneksi ei tullut tarkastajaa. Ajoin kotiin ja mikä helpotus. Pankkikorttini oli kotona pöydälläni. Olin ottanut sen illalla pois lompakostani, kun olin menossa entisen opiskelijakaverin luo. Ei auttanut muu kuin lähteä uudelleen matkaan. Nyt on liput ostettu ja voimme mennä nauttimaan Waderin konsertista.

8 kommenttia:

 1. Toivon, että innostun nyt tekemään valmiiksi muutaman rästiin jääneen matkakertomuksen. Minulla on niitä varten kansiot ja kuvat ja muut tiedot tuolla jossakin odottamassa. Samalla kun niitä tekee, tekee tuon matkan aina uudelleen.
  Amsterdamissa olen käynyt kerran, mutta siitä on jo ikuisuus.
  Hienoa, että pääset Waderin konserttiin sanoo nimim. *erittäin kateellinen*, joka haluaisi nyt olla Unterwegs nach Süden tai siis sinne.

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen kateellinen olisi myös halukas Waderin konserttiin.

  VastaaPoista
 3. Nostan virtuaalihattuani! o/"
  Kunpa minäkin jo innostuisin kuvaprojektista, sillä n. 20 vuoden kuvat ovat isossa paffilootassa. Siihen saakka olin tunnollisesti laittanut kuvat kansioihin.

  VastaaPoista
 4. Clarissa: Siitä vaan nyt tekemään matkaraporteja.
  ja Clarissa ja Allu: Tulkaa vain Waderin konserttiin. Vielä siellä oli ihan muutama paikka vapaana. En minäkään enää niitä parhaimpia paikkoja saanut. Konsertti on helmikuun 11. päivä.
  Nurkkalintu: Innostupa sinäkin kuvaprojektista.

  VastaaPoista
 5. Et kai vaan ollut mukana tuolla U-Bahnmatkalla En voinut olla nauramatta:-))

  VastaaPoista
 6. Juu-u jos valokuvia ei laita välittömästi albumiin niin homma tuppaa jäämään tuonnemmaksi ja se tuonnemmaksi aikamääre voi olla aikas pitkä.
  Onneksi pankkikortti oli tallessa kotona.
  Kauniita säveliä päivääsi!

  VastaaPoista
 7. Tarina: No ainakin siinä oli se hyvä puoli, että tein tuon Amsterdamin matkan uudelleen. Mukavaa sekin.

  VastaaPoista
 8. Clarissa: Olisipa hauskaa, vieläkin hauskempaa, jos olisi ollut mukana.

  VastaaPoista