keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vihreä joulu

Lumettomasta joulusta sanottiin ennen, että maa on musta. Mutta eihän tämä ole musta. Tämä on vihreä. Tänä vuonna siis voimme puhua vihreastä joulusta. Aamuisin satoi, mutta iltapäivällä oli kuitenkin sen verran sateetonta, että voimme vähän ulkona haukata happea kaiken joulutouhujen välissä.
Jouluglögin valmistelut....
...basilikalohi (tässä jo syöty osa)...
...jouluvalaistus...
...joulukortit...
...joululahjat...

...joulun kukat... (tämä amaryllis katkaisi vartensa, jonka vuoksi jouduimme sen panemaan tukikepin kanssa vaasiin)

Nämä ylläolevat kuvat kertokoon osan meidän joulumme vietosta. Ne kuuluvat joka vuosi jouluumme, paitsi tuo vihreä nurmi. Luonto voisi pukeutua valkoiseen vaippaan joulun ajaksi.

Kiitos kaikille jouluterveisten lähettäjille ja lahjojen antajille!
Ja mukavia välipäiviä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Lämmin joulutunnelmainen valo kuvissa ja komea on tuo amaryllis! Basilikalohi, nam!
  Kehtaisiko kysyä ja näyttää tyhmyytensä? Jouluglögin valmistelut ovat kuvan mukaan meneillään, mutta olen niin tomppeli, että saat nyt selittää, mistä on kyse. Utelias kun olen!
  Hyviä välipäiviä!

  VastaaPoista
 2. Te olette olleet paljon kiltimpiä kuin me, me ei saatu noin paljon lahjoja, nyyh. Tai Kiinan pukki kyllä toi sitten hienojakin lahjoja.

  VastaaPoista
 3. Clarissa: Jahah! Jouluglögiähän voi valmistaa vaikka millä tavalla. Meillä se oli seuraavaa: punaviinin ja viinirypäle-kirsikkamehun sekoitus, mausteena kanelitanko ja neilikoita. Ja sen lisäksi tietysti sokeritangon (Zuckerhut) polttaminen, johon käytimme rommia. Tämä variantti ei tietenkään ole lapsille. Alkoholi tosin palaa pois, joten jos vaihtaa punaviinin vaikkapa mustaviinimarjamehuun, niin lapsetkin voivat sitä juoda.
  Allu: Kilttejä on yritetty olla ja kaitpa tontut sen kertoivat pukille, kun saatiin sellainen määrä lahjoja.

  VastaaPoista
 4. Kiitos selityksestä. En olisi arvannut. Meillä on kaapissa pari "historiallista" sokeritoppaa, mutta ei niitä malta glögiin käyttää. Viime aikoina, kun nuo pikkuisetkin niin pitävät glögistä olen tehnyt sitä näin: Litra vettä, 2dl puolukoita/viinimarjoja, 2 dl sokeria, kanelitanko, neilikoita ja kardemumman siemeniä.Keitetään 15 min. Lasiin lisätään mantelilastuja ja rusinoita, mikä on tärkeä toimitus noille pienille:-)

  VastaaPoista
 5. Hups, unohdimme rusinat ja mantelit. Muistettava seuraavana vuonna!

  VastaaPoista
 6. Minäkin olin tyhmä enkä ymmärtänyt, mitä tuossa jouluglögin valmistelussa tapahtui... :) Onko tuo valkoinen klöntti se sokeritanko?

  Tervetuloa vierailulle http://sauerkrautblog.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. Vihreä joulu oli meilläkin.
  Innokasta Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 8. Sauerkraut: Yes, valkoinen klöntti on sokeritanko.
  Tarina: Hyvää Uutta Vuotta sinnekin!

  VastaaPoista