lauantai 31. lokakuuta 2015

Halloween

Aika rientää ja me ajan mukana...Tässä on vierähtänytkin jo aikaa siitä kun viimeksi päivitin blogiani. Syksy on saapunut väriloistoineen ja lehdet tippuvat kilpaa puista. Muuttolinnutkin ovat jo suurimmaksi osaksi lentäneet lämpimiin maihin.
Mitä kaikkea tässä onkaan tapahtunut.
On katseltu kuunpimennystä, eli siis punaista kuuta. Tämän parempaa kuvaa en saanut kamerallani.
Tällainen erkoinen silmäkukka lienee paikallaan näin halloweenin aattona. En tiedä mikä tämän kasvin nimi lieneekään, mutta yhden kukan sisällä on toisia kukkasia.
Käväistiin me puistossa olevalla Oktoberfestillä. Eihän ne tietenkään Münchenin Oktoberfestin veroiset ole, mutten sinne kyllä menisikään, vaikka lähempänä asuisin.
Käytiin myös katselemassa kuinka leijat leijuivat taivaalla tai maassa, jopa seinilläkin.
Kurpitsajuhla oli jo aikaisemmin. Siellä kurpitsataiteilijat muodostavat mitä ihmeellisimpiä taideteoksia kurpitsoista.
Syksyn ruskaa - todella hienoa väriloistoa olemme saaneet ihailla päivittäin, eikä se vieläkään aivan ohi ole, vaikka katumme ovatkin jo tulleet kahiseviksi poluiksi.

Niin ja nyt on siis jo Halloween. Halloween oli aikoinaan kelttien talven alkamispäivä ja sana Halloween tulee sanoista All Hallows Eve eli kaikkien pyhien aatto, siis pyhäinpäivänaatto.
Ja nyt siis toivottelen kaikille  suurta tai pientä halloweenjuhlaa - talvi ei olekaan enää kaukana.

6 kommenttia:

 1. Hieno tuo puukollaasi. Huh, toivottavasti tänne ei tule kukaan soittamaan ovikelloa, meillä ei ole mitään karkkia eikä ole suolakurkkujakaan.

  VastaaPoista
 2. Puukollaasi pysäytti minutkin, kaunis! Sinne Berliiniin hyvää halloweenjuhlaa,jota me emme vietä pienesti eikä suuresti:-) Nykyajan lapset täällä ovat jo siinä uskossa, että Halloween on tärkeä juhla, jota on pakko viettää, mutta eipä tullut kukaan oven taakse kuitenkaan. Muistan, kuinka silmät pyöreinä ihastuksesta tai ihmetyksestä katselimme amerikkalaisten halloweenviettoa. Valtavan työn olivat tehneet koristelemalla talojen kuistit ja puutarhat aidoiksi kummitusnäyttämöiksi.

  VastaaPoista
 3. Meillä kävi puoli yhdeksältä illalla neljä ei niin pientä lasta kerjäämässä süß oder sauer. Mies avas oven,kun ei tajunnut, kuka siellä soittaa kelloa ja kun meillä ei ollut mitään makeaa, hän antoi heille omenoita, ne oli melko happamia, mutta kaverit oli olleet ihan tyytyväisiä ja puraisseet heti omppuun.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista. Syksy on todellakin ollut värikäs ja kaunis ja jatkuu edelleenkin. Halloween ei tuonut meille ovikellonsoittoja, joten ihan rauhallisesti vietimme illan kynttilöiden valossa. Allu: süß oder sauer, eli happamat omenat olivat ihan paikallaan! :)

  VastaaPoista
 5. Jopa onkin hauska tuo kukat kukassa kuva.
  Ihastuttavaa ruskaa puissa.
  Täällä rapsahti yhden yön aikana alas kaikki koreus tuulen vietäväksi pitkin katuja.
  Marraskuun ensimmäisen päivän lämpötila on tasan 10 astetta, suttuisaa sumua ja harmajata.
  Suloista sunnuntaita ja mahtavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 6. Marraskuu on näköisensä. Eilen täälläkin näytti jo enemmän marraskuiselta, vakkakin joissakin puissa vielä ruska näkyykin. Aurinko paistaa, päivisin noin 15 astetta mutta yöt ovat jo kylmiä, viime yö lähenteli jo miinusta.

  VastaaPoista