sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kevätjuhla Polßenissa

Eilen vietimme ystävättäremme vapaa-ajan paikassa kevätjuhlia. Tämä on jokavuotinen tapahtuma meidän suomalaisten Pohjannaisten kanssa, jolloin myös miehemme ovat mukana. Miesten läsnäolo on jouluna ja kesällä joukossamme. Monena viimeisenä vuonna juhla on ollut juhannuksen tienoilla, jolloin emme ole olleet mukana. Usein joku tai jotkut eivät voi olla paikalla, kuten myös tänä vuonna puuttui muutamia; yksi aviopari on jo Suomessa hoitamassa lapsenlapsiaan, kahdella syntymäpäiväjuhlat ja yksi mies ei päässyt töittensä vuoksi tulemaan. Tänä vuonna palattiin alkuperäiseen ajankohtaan sen vuoksi, koska isäntäväki on juhannuksen tienoilla Suomessa. Näin mekin pääsimme mukaan viettämään tätä suloista kesänalkua.
Meiltä on Polßeniin lähes noin 100 km. Matka sinne kesti parisen tuntia, sillä jouduimme ajamaan ensin Berliinin keskustaan ja sieltä moottoritielle ja lopulta näiden teiden varrelle jossa rypsipellot loistivat parhaillaan keltaisina.
Saavuttuamme Polßeniin joimme alkutervehdykseksi kakkukahvit. Jokainen toi jotain kakkua tullessaan. Oli puolukkaomenakahvikakkua, päärynäpuolukkakakkua, munkkeja ja siroterahkakakkua (Streuselkuchen).
 Kahvin jälkeen teimme pikku katsauksen paikallisiin kyläjuhliin, jossa oli näytelmää, tanssia, korupajoja, takkatarjouksia, ruokakojuja. Siellä sai mm. tuoretta leipää joka paistettiin tässä ulkoilmauunissa. Me emme kuitenkaan siellä syöneet, koska meillä oli omat ruuat.
Tämän pienen kävelyretken jälkeen palasimme takaisin ja sitten tulikin meidän lauluhetkemme. Laulaa luritimme vanhoja suomalaisia lauluja; kansanlauluja, iskelmiä, tangoja jne.
Mukava yhdessäolo jatkui syönnin merkeissä. Jokainen toi mukanaan salaattia. Oli kaksi erilaista couscussalaattia, talonpoikasisalaattia ja perunasalaattia. Talonväki grillasi kyljyksiä, kananrintaa ja halloumijuustoa. Lisukkeena perunaa ja yrttijugurttikastiketta. Tarjolla oli valkoviiniä, olutta ja vettä.
Päivä mennä hurahti nopeasti ja oli jo pimeän puoli kun saavuimme kotiin.

Ja koska tänään on äitienpäivä, niin muisto äidille:
                                                   Et ole ikiunessa, et ole poissa,
                                                   olet tuhat tuulta puistokoissa,
                                                   olet valkea välke aallokossa,
                                                   olet timantti hankien loistossa.
                                                   Et jättänyt meitä, et ole vaiti,
                                                   olet lintujen laulu taivaalla,
                                                   olet kuiskaus viljapellolla,
                                                   olet henkäys lastesi poskella.
                                                   Hyvää äitienpäivää sinne kauas!

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo ajankohdan siirtäminen, näin pääsitte mukaan tekin ja saitte jo etukäteen annoksen "Suomitunnelmaa", ehkä sopeutuminen taas tänne sujuu sitten nopeammin.
  Nauratti aivan tuo yhteislaulunne,kuvittelen, että siirryitte ajassa aika paljon taakse päin, sillä tuskin te nyt tämän päivän iskelmiä ja muita osaattekaan:-))

  VastaaPoista
 2. Kyllä se meitäkin nauratti, kun lauloimme. Tosi juttu, taisivat olla historiallisia remputuksia.:)

  VastaaPoista
 3. Teillä oli herkullisen hienot juhlat.
  Yhteislaulu on mahtava tunnelman luoja oli iskelmät sitten ihan miltä vuosikymmeneltä hyvänsä. Juu'u ja nuoruuteen liittyvät kappaleet ovat aina nostalgisia.
  Lämpöisiä kevätkesän päiviä!

  VastaaPoista
 4. Todellakin, vanhat hyvät iskelmät omalta nuoruusajalta tuovat mukavan tunnelmalisän.
  Iloista helluntaita sinulle, Tarina!

  VastaaPoista