keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kesä tuli vihdoinkin

Kesäkuu - niin, se ei oikein kesää nähnyt. Oli kylmä ja sateista. Saatiinpa juhannuksen tienoilla rakeitakin. Tämä kuva on otettu aurinkotuolistamme raesateen jälkeen.
Mutta nyt on tullut kesä. Aurinko paistaa ja ulkona on hyvin lämmintä. Sen myötä kyllä hyttysetkin  heräsivät eloon ja vainoavat meitä ihmisparkoja.
Heinäkuun alussa kaadoimme tämän nuotion vieressä seisovan kaksoiskoivun, se kun näytti vähän kärsineeltä. Minä otin vähän koivunnaavaa irti. Jospa keksin jotain kivaa koristukseksi johonkin niistä.
Heinäkuun 2-6. päivä Kajaanissa on runoviikko ja markkinakatu. Ensimmäinen markkinapäivä oli vielä niin sateinen ja kylmä, että useat kojut olivat tyhjiä ja vain rohkeimmat uskalsivat tulla katsomaan, mitä kadulla tapahtui - siis: ei juuri mitään. Mutta sitten tuli lämmin ja ihmisetkin löysivät kadulle. Vanhan raatihuoneen torilla järjestetään musiikki- ja runotapahtumia koko ajan.
Eino Leinon päivänä kävimme Paltaniemen kesäteatterissa katsomassa Nummisuutareita. Hienosti olivat tuottaneet tämän esityksen. Eritoten Eskon suutari-isä, joka näytteli myös Kreeta-morsianta ja Iivari-veli olivat mainioita esiintyjiä.
Paltaniemen kesäteatteri sijaitsi tämän Eino Leinon talon vieressä. Paikalta on hienot näkymät yli Oulunjärven. Järven toiselta puolen näkyy jopa Paltamon vesitorni.
Tämän kurjenmiekan otin alkukesästä Päijänteen rannalta mukaani ja istutin sen tänne meidän pikkulammen rannalle. Näin hyvin se alkoi heti ensimmisenä kesänä kukkia.
Ja tämä metsämansikka on löytänyt paikkansa pihallamme olevan ison kiven päältä.

Hyvää ja lämpöistä heinäkuuta!

5 kommenttia:

 1. Kelju sää rokottaa tapahtumista osanottajia se on totta.
  Oi, mesimarjankukka on on myös siinä mansikankukkakuvassa!
  Aurinkoisia päiviä ja nerokkaita ideoita koivunnaavan hyödynnykseen!

  VastaaPoista
 2. Eino Leinon talo/Oulunjärvi-kuva on kaunis, samoin kurjenmiekka pikkulammen rannalla.
  On painostava helle, mutta ukkosta onkin luvassa. Sadetta saisi vähän tulla, mutta ukkosesta en välittäisi.

  Aurinkoista heinäkuuta!

  VastaaPoista
 3. Ukkonen on jyrissyt pari kertaa, mutta ei sen kummempaa ole ollut. Pieni sadekuuro päälle. Toivottavasti ukkonen säästi teitä suuren jyrinän vierailtua siellä päin.

  VastaaPoista
 4. Tänään on ollut lämmin, aurinkoinen päivä. Hiki hatussa olen tehnyt nyt laiminlyötyjä puutarhatöitä. Joko olemme olleet poissa kotoa, tai ukkonen on ajanut minut muutamana päivänä muutamaan otteeseen sisälle. Kauhistus, mitä räjähdyksiä saatiin kuulla ja vettä tuli kuin saavista.

  VastaaPoista
 5. Jyrinää täälläkin kuului, mutta ei sitten muuta kuin hiki valuu ja sitä käymme viruttelemassa Tornion joessa monta kertaa päivässä.

  VastaaPoista