sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lokakuun kulkuaNäin se vain aika lentää. Nyt olemme jo siirtyneet talviaikaan. Ja mitä kaikkea loman jälkeen onkaan tapahtunut. No ei juuri mitään ja kuitenkin jotain. Tietenkin olemme käyneet ihailemassa lokakuun kultaisia värejä.
Puistokävelyllä huomasimme puistoon tehdyn uuden Kneipp-kylpy systeemin. Terveyttä kaikille!
 
Käyttöohjeet olivat selvästi tauluilla.
 
Kneipp-Bad jalkojen verenkierrolla.
 
Tietenkin meidän täytyi sitä kokeilla. Ja vaikka olikin jo syksy, niin ei ollenkaan tuntunut kylmältä vesi. Ja jalat voivat hyvin, olivat lämpimät ja veri kiersi.
 
Teimme viikolla visiitin Lüneburger Heidelle, jossa kiersimme tämän Grundloser Seen vaellusreitin. Grundloser See on luonnonsuojelualuetta ja muistutti vähän suomalaista suometsämaisemaa. Päivä oli suotuinen, joten saimme hengittää syksyn raitista ilmaa keuhkoihimme.

Reitin varrella oli pieniä tietovisailuja. Tässä yksi esimerkki.
 
Lokakuu on tietenkin kurpitsa-aikaa. Ja kuten joka vuosi, niin tänäkin vuonna puistossamme vietettiin kurpitsajuhlaa. Minäkin ostin sieltä kaksi hokkaido-kurpitsaa ja muutamia koristekurpitsoita.
Ja mikä veikään kovasti aikaani lokakuussa. oli tämä uuden systeemin opettelu. Nyt voin jo jotenkin käyttää tätä, mutta paljon on vielä opittavaa. Minun oli pakko käydä ostamassa pari käsikirjaa, jotta osaisin alkaa käyttää systeemiä. Vanhempikin oppii, kun vain haluaa oppia.

HYVÄÄ TALVIAIKAA!

4 kommenttia:

 1. Onkohan tämä syksy ollut erikoisen kaunis, siltä melkein tuntuu. Tosin upein aika on täällä nyt jo ohi. Ehdottakaapa puistoonne vielä Kuhne kylpypaikkojakin, sittenhän se olisi kuin terveyskylpylä kauniissa ympäristössä.
  On se vaan terveellistä aivoillemme opetella uutta, näin pysytään ikinuorina!

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuo eka kuva eikä muissakaan ole valittamista. Syksy on tosiaan ollut komea, eilenkin meillä oli vielä paljon yli 20C. Meille tulee varmaan pian myös eteen tuo kahdeksas ikkuna ja pelkään jo kovasti, mutta nythän tiedän keneltä voi kysyä neuvoa. :-)

  VastaaPoista
 3. Kuhne kylpypaikkoja...Ei taida kuitenkaan onnistua ehdotus. Mutta annetaan vain aivosoluillemme työtä, niin pysytään nuorina.
  Tänään pysyy aurinko pilvien takana, sataa.
  Allu voi huoletta kääntyä puoleeni, mutta vannomaan en mene, osaanko. On paljon vielä opittavaa. Nuo kirjat Ovat todella selventäviä oppaita.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kun jaoit kauniit syysretkikuvat kanssamme!
  Juu-u olen samaa mieltä Herra Piipoon kanssa, jotta koneilla on oma tahti. ;o) minä opettelen yleensä kokeilun ja erreyksen kautta ja sitten soitan jolle kulle nuorelle vävylle, kuopukselle, kummipojalle, kun olen ihan hukassa tahi umpikujassa XD.
  Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista