lauantai 31. maaliskuuta 2012

Turistioppaana Berliinissä

Serkkuni tuli vierailulle Berliiniin, joten saman tien minäkin "pääsin" taas katselemaan tätä kaupunkia niiltä kulmilta, jotka tavallisen arjen myötä jäävät tai ovat jääneet menneisyyteen. Kiva kuljeskella ja näytellä vieraille Berliiniä. Näissä kuvissani Berliini näkyy lähes toisenlaiselta kuin tavallisen turistivierailun myötä.

Kävimme mm. turkkilaisella torilla.

ja siellä joimme kahvit tässä "kahvilassa". Keskellä soittivat mukavankuuloista musiikkia minulle tuntemattomalla instrumentilla. Mikähän instrumentti lienee kysymyksessä?

Sitten kävimme nukketeatterimuseossa. Tämä paikka oli minullekin tuntematon. En tiennyt edes sellaista olevankaan Berliinissä. Meille sattui myös "säkä", sillä siellä oli ryhmä, jolle esiteltiin nukketeatteria ja sen tekemistä ja me pääsimme tämän ryhmän mukaan. Tälla tavoin paikka antoi paljon enemmän meille kuin mitä olisimme saaneet vain nukkeja katsomalla.

Saimme kuulla marionettinukkejen tarinan ja saimme itsekukin jopa kävelyttää näitä nukkeja.

Myös käsinukkeja esitettiin...

Entäpä tämä "Hausmeister"? Ei ollut lainkaan peloittava tapaus, vaikkei kauneudella olekaan pilattu.

Hasenheidella on tämä Trümmerfrau-muistopatsas. Me asuimme aikoinamme Hasenheidella ja silloin yhtenä vappuna suomalaiset opiskelijat lakittivat tämän rouvan.

No tietenkin kävimme mm. Gedächtniskirchessä, mikä on sisäpuolelta todellakin paljon vaikuttavampi kuin ulkoa katsottuna.

Yhden päivän lopussa kävimme syömässä hyvän sushi-aterian. Tyttäreni suositteli paikkaa, eikä turhaan.

Tässä nyt pieni katsaus meidän näkemisistämme. Huomenna menemme - mikäli sää sallii - katsomaan, miten kevät puistossamme edistyy.


3 kommenttia:

 1. Nukketeatterit ovat aina kiinnostaneet minua, johtuukohan siitä, kun kouluumme tuli usein ulkolaisia nukketeatterinäyttelijöitä. Tuonne siis sitten, jos tulemme Berliiniin! Yritän viihdyttää aina joskus pikkuvieraitamme meidän marionettinukella, mutta kun se on niin vaikeaa. Hauskaa on kuitenkin aina.
  Kaunis sininen ikkunakuva Gedächtniskirchestä!

  VastaaPoista
 2. Ai te asuitte Hasenheidella. Me ollaan joskus oltu Hotel Beethovenissa Hasenheidella.

  VastaaPoista
 3. Clarissa: Tervetuloa vain Berliiniin. Toivottavasti saamme silloinkin opastuksen tuossa museossa.
  Allu: Joopajoo, asuimme parikymmentä vuotta Hasenheidella ja ehkä asuisimme vieläkin, jollei meidän taloon olisi muuttanut niin epäsiistiä väkeä, ettei siellä enää voinut asua.

  VastaaPoista