maanantai 14. helmikuuta 2011

Elokuvissa

Eilen olimme menossa Berlinale filmifestivaaleile katsomaan Mika Kaurismäen elokuvaa Mama Africa, muttemme me saaneet mitään lippuja, kaikki loppuunmyyty myös seuraavalle päivälle. Harmitti. Menimme juomaan rahkakakkukahvit ja miettimään mitä nyt tekisimme. Lähellä oli St.Matthäus-kirkko, jossa oli näyttely "Discoverin Carvaggio: Antero Kahila´s reconstruction of St. Matthew and the Angel". Menimme siis katsomaan tätä näyttelyä.
St. Matthäus und der Engel on hävinnyt ja taidehistorijoitsijoilla on ollut käytössä vain mustavalkoinen valokuva.  Ja tästä Antero Kahila on rekonstuoinut tämän alttaritaulun.

Sieltä päätimme mennä jotain muuta elokuvaa katsomaan . Ensin ajoimme Oliver Platzille mutta siellä meni amerikkalainen komedia, joka meitä ei oikein kiinnostanut. Sieltä kävelimme Kant-kinoon, jossa meni tämä historiallinen draama, joka perustuu tositarinaan. Hyvä mutta järkyttävä ja  surullinen loppu. Elokuva kertoo kirjailija Oda Schaeferin lapsuuden vierailua Eestissä vähän ennen ensimmäisen maailmansodan alkua.

7 kommenttia:

  1. Kant-kino Berliinissä on mullekin tuttu. Nyt menee niin paljon hyviä elokuvia, että ei meinaa ehtiä katsomaan, kun mies ei jaksa viikolla ja viikonloput on varattu. Taidan lähteä katsomaan tuota joskus iltapäivänäytökseen. Hyvää ystävänpäivää pääkaupunkiin!

    VastaaPoista
  2. Hyvää ystävänpäivää myös Kölniin!
    Ps. Kannattaa katsoa.

    VastaaPoista
  3. Teillä olikin sitten oikein kulttuuripitoinen viikonloppu ja Berliinissähän on mistä valita.
    Tuosta Antero Kahilan työstä puhuttiin silloin, kun hän sitä teki. Taulu on ollut Helsingissäkin näyttelyssä. Miten sen värit? Oliko niissä sellaista 1600-luvun henkeä?
    Hyvää ystävänpäivää tätäkin kautta♥

    VastaaPoista
  4. Clarissa: Kyllä ne värit vastasivat aikakautta ja ihan hyvältä se vaikutti. Mutta on siinä varmaan ollut hommaa löytää vastaavat värit.

    VastaaPoista
  5. Pääsitte sentään johonkin elokuviin. Hyvää ystäväpäivää! :)

    VastaaPoista
  6. Ihanaista Ystävänpäivän ehtoota!

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia kaikille. Ystävänpäivä oli ja meni,mutta kaikki päiväthän ovat ystävänpäiviä, joten edelleen mukavia päiviä kaikille.

    VastaaPoista