perjantai 22. toukokuuta 2009

Loma

Perillä Suomessa. Laivamatka meni hyvin. Itämeri oli tyyni ja kukki todella paljon; ympäristöongelmat näkyivät. Perillä olimme puolituntia myöhässä jonkin teknisen vian vuoksi. Muitakin teknisiä ongelmia ilmeni; kerran ei ovi ulkoterassilta sisälle auennut. Täytyi hakea apua. Lukossa vika. Tänä aamuna eivät kahviautomaatit heti toimineet. Puolituntia myöhemmin saimme kuitenkin aamukahvit, joten ihan tyhjin vatsoin ei tarvinnut startata eteenpäin. Viime yö oli vähän kuuma. Ilmastointilaite ei kunnolla toiminut, joten pikkasen hiki nukkuessa tuli. Nyt kuitenkin olemme täällä H:n asunnolla. Täällä Vuosaaressa näkyy tällaisia kivisiä kilpikonnia. Joten hitaasti ja varmasti kuten kilpikonnat, mekin etenemme lomamme päämäärään. Sääkin suosii näin alussa.

tiistai 19. toukokuuta 2009

Loma

Lähtökuopissa ollaan. Huomenna taas tienpäällä, kuten edellisenäkin vuonna ja sitä edellisenä jne...Suurin osa tavaroista on jo autossa, loput pakataan huomenna. Milloin seuraavan kerran lienen blogissani, en tiedä. Meillä ei ole internetyhteyttä maalla, joten en ainakaan joka päivä ole internetissä. Käyn kaupungissa käydessäni kirjastossa katselemassa mailini ja silloin voin ehkä kirjoitella jotain, kuvista en tiedä. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan. Toivottavasti kuitenkin posti kulkee!

Mutta tässä vielä vähän på svenska:

Saker som alltid finns i min/mitt...:
* Kylskåp: 1. Tomater, 2. Ost, och 3. Sylt
* Frys: 1. Bär, 2. Grönsaker och 3. Glass
* Skafferi: 1. Kaffe, 2. Te och 3. Mjöl
* Handväska: 1. Kalender, 2. Portmonnä och 3. Kam
* Sminkväska: 1. Nagellack, 2. Nagelsax och 3. Nagelfil
* Badrumshylla: 1. Tandkräm, 2. Tandborste och 3. Parfym
* Förråd: Alla möjliga saker; t.ex. handarbetsaker, loppmarknadsaker och gamla kalender
* Hjärna: Nu resan till Finland och allt möjligt, vad jag måste ta med.
i annat fall 1. Familj, 2. Spanska och 3. Vänner
* Jackficka: 1. Nyckelknippa, 2. Mobiltelefon och 3. Näsduk
* Kryddskåp: 1. Örter, 2. Peppar och 3. Andra kryddor
* Barskåp: 1. Rött vin, 2. Vitt vin och 3. Chantrée
* Köksbänk: 1. Servetter, 2. Lampan och 3. en korg fylld med små saker

Nyt toivotan kaikille hyvää kesää! Tavataan viimeistään syksyllä, ellei sitä ennen.

lauantai 16. toukokuuta 2009

Loma

No kyllä tässä alkaa olla jo aika lähteä Suomeen ja saunomaan. Saunahan on suomalaisten perusasioita. Saunassa on synnytty ja siellä on pesty kuolleet. Onneksi tuo aika on jo ohi. Minäkin synnyin Osmonkadulla, jossa siihen aikaan oli synnytyslaitos. (Mikä sana!) Meidän sauna voitaisiin ristiä maahisten tai röllien saunaksi, sen näköinen se on. Mutta puhtaaksi olemme tähän asti siellä tulleet. Toivottavasti tämä meidän saunavanhuksemme vielä pystyy toimittamaan virkansa ja pääsemme sinne saunomaan. Isä rakensi saunan jo iät ja ajat sitten. Käytössämme on jo kolmas kiuas ja lauteetkin on jo uusittu. Piippua on korjattu, mutta vanhus on vanhus, ei sille mitään voi. Järveä ei sen lähellä ole, on vain pieni lampi, jossa sammakot viihtyvät. Kesällä vedämme vesijohdot kaivolta saunaan ja saunan viereen tulee suihkukin, jos on tarvis vilvoitella saunasta käsin. Vesi on tietenkin kylmää kaivovettä, joten karaistava on itsensä, jos sen alle menee. Mutta jos päivä on ollut aurinkoinen, voi ottaa jopa lämpimän suihkun, sillä matka kaivolta on pitkä ja koska vesijohdot kulkevat maan pinnalla, aurinko pääsee lämmittämään veden johdoissa. Helppoa ja luontoystävällistä vedenlämmitystä tällainen homma on, eikö?

keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Kevät

Puistossamme kasvaa rentukoita. Joka kerta kun näen ne, muistan sen, kuinka toisella luokalla ollessamme esitimme kevätjuhlassa erilaisia kukkasia. Minä olin rentukka. "...ojan varren rentukkaa, niin kuin pieni aurinko, sun kukkasesi heloittaa." Tämä säe on ainoa, mitä muistan, mutta joka kerta se tulee mieleeni. Puron lirinä ja rentukka, siinä on todella jotain, joka herkistää mieleni.
Ja nyt on jo kesä, sillä pääskyset ovat saapuneet. Eilen puistossa kävellessämme pääskyset lentelivät ympärillämme liitäen aivan, aivan meidän läheltä. Se oli kuin olisivat tuoneet tervehdyksen jostain kaukaa. Sanoinkin R:lle, että ovatkohan ne niitä pääskysiä, jotka pesivät mökkimme harjassa Suomessa. Tuntui niin ihmeelliseltä, kun ne lensivät aivan metrin päässä. Joskus näytti ihan siltä, että ne tulevat päin, mutta sitten, "wups", suunta vaihtui. Mutta koska pääskyt lensivät niin alhaalla ja aivan veden pinnalla, tietää se sadetta vanhan sanonnan mukaan. Niinpä meillä sitten tänään sataa.